Цілителька «надула» на 40 тисяч гривень

Поділитися новиною

Останнім часом на території Гадяцького району почастішали випадки шахрайських дій. Шахраї використовують усі способи для того, щоб заволодіти чужими коштами. Жертвами найчастіше стають особи похилого віку та просто довірливі люди. Найчастіше зловмисники використовують такі види шахрайських дій:

1. Під прикриттям соціальних та інших служб злочинці проникають до помешкання громадян та пропонують обміняти купюри старого зразка на нові чи просто беруть усе, що потрапить «під руку».

2. Під час покупок в Інтернеті люди передають завдаток чи повністю оплачують товар та залишаються ні з чим, оскільки продавець перестає реагувати на телефонні дзвінки та не надсилає замовлений товар.

3. Коли людині телефонують та, називаючись працівниками правоохоронних органів, вимагають від людини поповнення грошових рахунків (мобільних, банківських) за непритягнення дітей, рідних до відповідальності чи звільнення з відділу, де їх затримали.

Наведемо приклади шахрайських дій, які трапляються на території Гадяцького району. Так, надходило дуже багато звернень до райвідділу міліції: жінка замовила косметику в Інтернет-магазині та вже й розрахувалася за неї, але до теперішнього часу грошей не отримала; місцевий житель здійснив передоплату за автомобіль, який він хотів придбати через мережу Інтернет, та зв’язок із продавцем швидко втратився. Також двоє громадян лікувалися в телефонному режимі, та для успішного лікування «цілителька» попросила перерахувати їй грошові кошти, які вона пообіцяла повернути пізніше. Звичайно, зв’язок із цілителькою був втрачений, як і гроші в сумі близько 40 тисяч гривень.

Неодноразово до Гадяцького відділу міліції надходили повідомлення про вчинення відносно громадян шахрайських дій. Батькам телефонували злочинці, які представлялися працівниками міліції та повідомляли, що їхні діти затримані за вчинення злочину, і, щоб «улагодити питання», вимагали гроші, які пропонували перерахувати на банківську картку. У цьому разі, перш ніж віддавати свої гроші, дізнайтесь таку інформацію: прізвище, ім’я та по батькові родича, до якого відділку міліції забрали, з якого приводу, або ж взагалі відразу спробуйте зв’язатися з цим родичем і дізнатись, що з ним трапилось.

Дуже багато продавців ходять по помешканнях довірливих громадян та пропонують різноманітні товари за завищеними цінами. Яскравим прикладом став продаж масажеру, який коштує 300 гривень за ціною 3000 гривень. Жертвою став 91-річний дідусь.

Біда також спіткала 80-річну бабусю, яка збирала гроші з пенсії, щоб після смерті залишити дітям. Аферисти під приводом перевірки справності газопостачання зайшли до оселі та викрали 27000 гривень.

Нещодавно зловмисники зайшли до оселі 86-річного дідуся та запропонувли йому замінити старі грошові купюри на нові. «Замінили»

йому близько 16000 гривень.

Наголошуємо, що будь-який обмін грошових коштів проводиться лише в банківських установах. Тому при встановленні таких фактів відразу ж звертайтеся до міліції.

З усього вищевикладеного потрібно зробити певні висновки. Ні в якому разі не впускайте до свого подвір’я, оселі продавців будь-яких товарів. Постійно слідкуйте за діями цих людей. Ніколи не давайте гроші наперед. Коли до Вас приходить людина та називається працівником соціальної служби чи заходить для перевірки лічильників або ще чогось, то насамперед перевірте в цієї людини посвідчення, поцікавтесь, в якій саме службі вона працює. Перед тим, як давати комусь свої гроші, упевніться, що це не афера.

У разі, коли ви впевнені, що перед вами зловмисник, чи у вас виникають будь-які сумніви, ТЕРМІНОВО телефонуйте до міліції за телефоном 102 або 0993600366. Якомога краще запам’ятайте можливих злочинців, запишіть номерний знак, марку, модель автомобіля, на якому вони приїхали. Після цього до приїзду оперативної групи ви можете зателефонувати заступнику начальника – начальнику кримінальної міліції Циганенку Сергію Тарасовичу за номером 066-22-44-272, начальнику карного розшуку Касьяну Геннадію Миколайовичу (телефон 099-011-52-02). Також ви завжди можете дізнатися інформацію, яка вас цікавить, у сільського голови та дільничного інспектора міліції.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...