Непомітний алкоголізм: 5 ознак початку біди

Непомітний алкоголізм: 5 ознак початку біди

Непомітний алкоголізм: 5 ознак початку біди

Поділитися новиною

Непомітний алкоголізм: 5 ознак початку біди Спиртні напої є «універсальним антидепресантом». Вони досяжні, швидко усувають наслідки стресів і покращують настрій. Але алкоголь дуже підступний: не менше, ніж у 15% людей, які регулярно випивають, розвивається залежність від нього.

Пару келихів вина або кілька келихів пива після важкого трудового дня здаються ідеальним засобом підвищення не тільки настрою, але й загального тонусу організму та позбавлення від гнітючої втоми.

Однак регулярно вдаватися до допомоги спиртного вкрай небезпечно, оскільки залежність від алкоголю завжди розвивається поволі, непомітно.

Учені з університету американського штату Техас у місті Остін назвали основні симптоми розвитку алкоголізму: людина, виявивши у себе хоча б одну з цих ознак, має негайно переглянути своє ставлення до спиртного аж до повної відмови від нього.

Ви намагаєтеся обмежувати дози спиртного, але кожен раз зазнаєте невдачі і значно перевищуєте кількість випитого в порівнянні із запланованим.

Оточуючі (у першу чергу друзі і родичі) починають звертати увагу на те, як багато ви можете випити, навіть якщо після цього поведінка ваше залишається майже нормальною.

Алкоголь усе більше займає ваші думки, ви починаєте відмовлятися від раніше звичних занять (вечірня або ранкова пробіжка, прогулянки, відвідування театру, стадіону тощо), заради того, щоб можна було випити, а потім повільно приходити в себе.

Уранці після вечора, проведеного в барі або на вечірці, ви все частіше відчуваєте себе недобре, настрій стає пригніченим, з’являються мимовільні думки про рятівну порції спиртного для «поправки здоров’я».

На ранок після весело проведеного вечора ви не можете згадати багатьох подробиць, або події взагалі виявляються стертими з пам’яті.

«У тих людей, які усвідомлюють появу проблеми ще до повного розвитку алкогольної залежності, шанси уникнути алкоголізму набагато вищі», – повідомляє професор Джон Келлі (John Kelly) з Техаського університету.


Нудота при похміллі

Бажання милуватися на своє відображення у людини лежить у крові. А коли в цій крові занадто багато алкоголю, відображаємося ми виключно в унітазі. Щоб від спиртного не нудило, звичайно, найпростішп порада – не доводити організм до такого стану. Потрібно пити грамотно і в міру. Але…

Старша донька нарешті вийшла заміж, начальник підвищив по службі, купив машину. Де ж тут утриматися, коли стільки радості? Любиш кататися – люби і саночки возити. Нудота і блювання – це реакція організму на інтоксикацію. Коли з організму будуть виведені всі токсичні речовини, підуть і основні симптоми.

Бувалі любителі випити будуть давати слушні поради: перехилити чарочку-другу або випити кілька пляшок пива. Якщо у Вас немає абстинентного синдрому (алкоголізму), то така пропозиція викликає блювотні позиви. Це абсолютно нормальна реакція на отруйну речовину, в якості якого виступають етилові спирти. Послухавши поради двірника дяді Васі і випивши 50 грамів зранку, Вам стане тільки гірше. Страждаючий від надлишку токсинів організм погано прийме їх нові дози.

Що ж робити, якщо нудить із похмілля, щоб полегшити свій стан? Пити якомога більше рідини. Якщо організм не приймає звичайну воду, можна використовувати слабкий розчин марганцівки або харчової соди. Після останніх наступить очищення шлунку, що в даній ситуації Вам тільки на руку. Також для прочищення організму можна використовувати стару добру клізму. Коли шлунок повністю прочищений (до прозорої рідини), випийте абсорбент. Підійде звичайне активоване вугілля.

Після всіх виконаних маніпуляцій можна чого-небудь попити і поїсти. Реакція на їжу та напій повинна бути спокійною, оскільки токсини виведені. Найкраще з похмілля підійде міцний чай з медом і лимоном, розсіл, морс із чорної смородини, брусниці або журавлини, кисломолочні напої (тан, айран, кефір, кумис). З’їсти найкраще м’ясний бульйон.

Також від похмілля корисні водні процедури: душ і легка лазня для людей з міцним серцем і кровоносною системою. А після всіх процедур можна лягти спати. Хороший сон зніме всі похмільні симптоми, і прокинетеся Ви новою людиною!


 

Як вивести з організму отрути. Кращі рецепти детоксикації

Організм людини щодня піддається атаці шкідливих речовин і токсинів. Завдяки своїм унікальним властивостям нашому тілу вдається справлятися з цією атакою, і ми практично не відчуваємо щоденної інтоксикації. Але коли потік токсинів перевищує можливості захисної системи, людина відчуває себе, м’яко кажучи, недобре. У цьому випадку допоможе детоксикація за допомогою природних «чистильників» – продуктів, які допомагають прибрати з організму все шкідливе і зайве.

1. Яблуко і кориця. Тонко наріжте одне яблука і залийте 500 мл чистої води, додайте 1 ч. ложку меленої кориці, охолодіть і випийте протягом дня. Поєднання яблук і меленої кориці допоможе вам нормалізувати обмін речовин і очистити травний тракт.

2. Лимонний сік і мед. 2 ст. ложки свіжовичавленого лимонного соку змішайте з 200 мл теплої води, додайте 1 ч. ложку натурального меду, щіпку меленого імбиру. Приймати натщесерце за півгодини до сніданку. Це допоможе очистити травну систему, зміцнить стінки судин і подарує заряд життєвої енергії!

3. Імбирний напій. Невелика кількість свіжого кореня імбиру (3-4 см) очистити від шкірки і дрібно нарізати, залити 1 літром гарячої води, довести до кипіння і варити на середньому вогні 10 хв. Процідити. Після охолодження додати щіпку меленої кориці та кілька столових ложок сиропу шипшини. Приймати протягом дня по 100-150 мл за півгодини до їжі. Нормалізується травлення, обмін речовин, напій надасть тонізуючу і загальнозміцнюючу дію.

4. Буряковий сік. Приготуйте свіжовичавлений сік з 1 буряка, 2 яблук і 4 стебел селери. Приймати по 1 ст. ложці 2 рази на день (вранці і ввечері) за півгодини до їжі.

5. Коктейль здоров’я. Приготуйте свіжовичавлені соки з 1 апельсина, 1 лимона і 1 моркви, змішайте з 100 мл мінеральної води. Пийте натщесерце за півгодини до їжі. Цей коктейль – прекрасний засіб від утоми, у ньому велика кількість антиоксидантів.

6. Огірок і селера. Подрібніть 1 огірок і 1 корінь селери, додайте 300 мл води. Пийте протягом дня. Ідеально підходить для розвантажувальних днів.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...