Не допустити пожеж на полях

Поділитися новиною

Шановні громадяни!

Аналізуючи випадки пожеж на території Гадяцького району, державний нагляд у сфері пожежної та техногенної безпеки в Гадяцькому районі звертається до жителів району.

У період сухої, жаркої погоди збільшились випадки виникнення пожеж.

У зв’язку з настанням жнив державний нагляд у сфері пожежної та техногенної безпеки в Гадяцькому районі наголошує на необхідності дотримання відомих кожному господарнику протипожежних правил:

– наказом по господарству призначаються відповідальні особи за підготовку збиральних машин і агрегатів;

– з усіма задіяними до жнив працівниками проводяться навчання (інструктажі) із дотримання правил пожежної безпеки в місцях збирання та зберігання урожаю. Особи, які не пройшли попередню підготовку, не повинні допускатися до робіт.

До початку збирання врожаю вся сільськогосподарська техніка має бути відремонтована, обладнана надійними протипожежними захисними пристроями, забезпечена первинними засобами пожежогасіння й прийнята спеціальною комісією, що призначається керівником господарства. Вихлопні труби двигунів машин та агрегатів мають бути обладнані надійними іскрогасниками.

Не кращий стан справ з питань забезпечення безпеки від пожеж і хлібних масивів. Так, до сьогоднішнього дня місця прилягання хлібних полів до лісових масивів, автомобільних шляхів, газорозподільчих та газоконденсатних пристроїв не обкошені та не оборені смугою не менше 4 м завширшки; хлібні масиви не розбиті на ділянки, площею не більше 50 га, не зроблені прокоси завширшки не менше 8 м та не проорені смуги посередині прокосу не менше 4 м завширшки; майже відсутня протипожежна пропаганда вздовж автомобільних шляхів.

Щоб не допустити загорання хлібних масивів, СУВОРО ЗАБОРОНЕНО курити, розводити вогнища, застосовувати відкритий вогонь на хлібних масивах і поблизу них. Необхідно стежити за дітьми, аби вони не бавились із вогнем поблизу хлібних масивів, а також біля скирт соломи та сіна. Не залишайте скляного посуду на ниві, адже він перетворюється на лінзу, коли крізь нього проходять сонячні промені, що призводить до загоряння. Якщо виникла пожежа, негайно повідомте про це пожежну охорону (тел. 101) та розпочинайте її гасіння підручними засобами. Пам’ятайте: суворе дотримання правил пожежної безпеки при збиранні врожаю – це обов’язок кожного! Виконання правил протипожежної безпеки під час збирання та зберігання врожаю – запорука добробуту держави та громадян України. Відповідальність рятує життя!

В. Губський, начальник Гадяцького РВ управління ДСНС України в Полтавській області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...