Із Гадяцького району мобілізовано 106 чоловік

Поділитися новиною

Уже більше, ніж півроку, українці живуть по-іншому. Їх усе менше цікавлять буденні проблеми, усе рідше можна почути розмови «ні про що». Говорити про погоду, відпочинок та розваги нині «не модно». Події в Україні задали тон новим балачкам: про війну та все, що з нею пов’язане. Ось так і ми з різних розмов і дискусій назбирали кілька питань до районного військового комісара Геннадія Розколотька.

– З усіх усюд лунає, що за останнє п’ятиріччя чи то десятиріччя армію як таку знищили. Скажіть, чи вплинуло це на роботу райвійськкомату? Власне, мене цікавить, чи скоротився штат організації?

– Як відбувалося реформування Збройних Сил, так і реформування військових комісаріатів. Штатна структура, звичайно ж, скоротилася.

– У зв’язку з такою ситуацією в країні не планується розширення штату?

– Нині військові комісаріати переведені на штат військового часу, доукомплектовані. Порівняно з тією чисельністю, яка була раніше, то зараз людей достатньо, щоб виконувати ті завдання, які стоять перед райвійськкоматом.

– Майже щодня біля райвійськкомату люди. Яка робота ведеться?
– Основні питання зараз – мобілізаційні. Це військова служба за контрактом та в резерві. Проводяться попередні заходи за указом Президента про черговий призов, також медичні огляди юнаків, які підлягатимуть призову на строкову службу. Хочу сказати, що відправок зараз немає. Ті люди, які призвані, вони мобілізовані. Сьогодні не менш важливе питання – це соціальний захист родин, чоловіки з яких призвані під час часткової мобілізації. Намагаємося допомагати, вирішувати їхні питання.

Також ми разом із керівництвом району, підприємцями, небайдужими громадянами займаємося збором коштів на придбання спецзасобів для чоловіків, які призвані з нашого району.

– Чимало розмов про те, що треба відновлювати військову підготовку на базі шкіл району…

– Це питання не зовсім до нас. Військова підготовка є в школах, предмет захисту Вітчизни ніхто не відміняв, але хотілося, щоб було більше годин. Та це не компетенція районного рівня.

Ми проводимо заняття, по закінченню відбуваються триденні польові збори. Кращі учні та команди-переможці нагороджуються. Хоча, звичайно ж, хотілося б посилити військово-патріотичну роботу.

– Чи планується створення такого собі ополчення на базі району, і чи  є подібні угрупування взагалі в Україні?

– Ні. Такого немає. І в нас поки не планується. В Україні оголошено часткову  мобілізацію, не загальну. Та й для нас, українців, така практика вперше за 70 років.

– Дякую.

Спілкувалася Олена Козаченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...