Гадячани на фестивальній сцені Трускавця

Перед початком урочистої ходи .

Перед початком урочистої ходи .

Поділитися новиною

Перед початком урочистої ходи .Із 27 по 29 червня 2014 року у місті Трускавці, що на Львівщині, проходив І Відкритий фестиваль-конкурс оркестрів, інструментальних ансамблів і мажореток «Яскрава симфонія Прикарпаття». Полтавщину на цьому конкурсі представляли творчі колективи спеціалізації «Народне інструментальне мистецтво» Гадяцького училища культури ім. І.П. Котляревського: тріо бандуристів (керівник Алла Гоменко), струнний квартет (керівник Інна Мороз), ансамбль «Барвисті веселки» (керівник Лариса Рожко), ансамбль скрипалів (керівник Валентина Гриб).

 

Програма фестивалю була насиченою та цікавою. У перший день відбувся парад учасників, дефіле мажореток, урочиста церемонія та святковий концерт відкриття фестивалю на центральній площі міста. Цього ж дня відбувся вечір знайомств, де учасники презентували свої колективи, а також допрем?єрний показ музичної комедії вітчизняного виробництва 2014 року «Трубач».

Протягом другого дня відбувались перегляди конкурсних виступів колективів членами журі, до складу якого увійшли митці з міст Харкова, Львова та Києва. Після конкурсних виступів усі колективи – учасники фестивалю взяли участь у благодійних концертах на відкритих майданчиках та на сценах санаторіїв міста Трускавця. Усі учасники з хвилюванням очікували результатів конкурсу, адже за кожним з виступів на сцені стоїть тривала, кропітка робота і керівника, і учасників колективу.

Нарешті розпочався гала-концерт та нагородження учасників фестивалю на центральній площі міста. Усі чотири колективи училища культури достойно представили Полтавщину. Друге місце у номінації «Ансамблі народних інструментів» посіло тріо бандуристів. У номінації «Ансамбль струнних інструментів» третіми були ансамбль скрипалів та струнний квартет, а друге місце у цій номінації посів ансамбль «Барвисті веселки».

Для багатьох наших учасників конкурс такого рівня був першим серйозним випробуванням на мистецькій ниві. Довелось докласти чимало зусиль для того, щоб як слід підготуватись. Дуже важливою була підтримка з боку адміністрації училища в особі директора Анатолія Насменчука та заступника директора з навчальної роботи Людмили Харковини.

Тож побажаємо викладачам та студентам спеціалізації «Народне інструментальне мистецтво» Гадяцького училища культури ім. І.П. Котляревського подальших творчих успіхів та нових перемог!

Людмила Остапенко, Лариса Рожко, викладачі училища культури

Після виступу на відкритій сцені

LIVE OFFLINE
track image
Loading...