Історична хореографія на полотні

Поділитися новиною

Так можна з повним правом назвати виставку робіт вишивальниць фольклорно-етнографічного гурту «Чорнобривці» Хитцівської школи на Всеукраїнському дні вишивальниці і ткалі в Музеї архітектури та побуту України в Києві (Пирогово). Роботи відтворюють період козаччини, родовід родини Драгоманових, геральдику України, мистецтво вінкоплетіння регіонів нашої країни. Колектив об’єднує представників трьох поколінь.

Тут вишивають бабуся, мама і донька Леся – родина Супруненків, мама і доня Юля – родина Романенків, бабуся і онучка Яна – родина Муковозів, а також Т. Мигаль, Є. Бєльська, О. Мисюра, Н. Карбач, М. Ворона, Р. Капуста.

Журі, переглянувши роботи, дало високу оцінку роботі колективу і запросило нас приїздити до Пирогова хоч і кожного місяця.

Колектив можна було порівняти з кометою, яка мала великий яскравий схід на небосхилі мистецтва і в душах багаточисельних прихильників таланту майстринь декоративно-прикладного мистецтва.

В учасників колективу залишив незабутнє враження і виступ-участь у благодійному концерті під керівництвом народної артистки України Ніни Матвієнко в честь ушанування жертв революційних подій на Майдані. З головної сцени лунав, ніби молитва, спів колективу, наказ, материнський набат, щоб діти їхні не стали жертвами і вбивцями на війні.

Доповнили враження і захоплення від перебування в Києві й екскурсії по історичному центру столиці, відвідання Межигір’я та студії «Пінчук-арт».

Л. Огризько, працівник районної бібліотеки

LIVE OFFLINE
track image
Loading...