Які можуть бути свята, якщо гинуть люди?

Поділитися новиною

Доброго дня, газето «Базар Медіа»!

Хочу звернутися до вас із проханням надрукувати мого листа зі зверненням до всіх жителів м. Гадяч і сіл району, щоб вони зрозуміли, що свята – це не страшна війна, на якій гинуть діти, солдати й прості мирні люди.

Зайшовши до магазину «АТБ», я почула, як розмовляли дві жінки, що в них у селі відбудеться велике свято Івана Купала.

Невже не розуміють люди чи голови сільських рад, які можуть бути свята, якщо гинуть люди, проливається кров? Своє молоде життя і здоров’я віддають патріоти, сини України, за нас, за наших дітей, батьків, щоб у нас був спокій, мирне небо. Та ми повинні низько уклонити перед ними свої голови і бути їм безмежно вдячні, а не святкувати та радіти, танцювати та співати. Давайте подумаємо за них, за ситуацію, яка в нашій державі. Мені цікаво, чи хоч одне село зі своїми керівниками зрозуміло, що неповинна проливатися горілка і пісні, якщо в нас проливаються в Україні сльози жінок, батьків, дітей, та й самих патріотів, які воюють, але дивитись без сліз не можливо.

Шановна редакціє, напишіть, в яких селах відбуваються свята. Невже ці люди не розуміють, що життя цих людей, які борються за вільну Україну, не таке й дешеве, як вони вважають, це життя безцінне і вірне для України. Ці кошти, які витрачають на свято, можна було перерахувати на українську армію. Слава Україні – Героям слава!

Н. Пилипенко, м. Гадяч

3 коментарі до “Які можуть бути свята, якщо гинуть люди?

  1. Автора листа зрозуміти можна. Цілком підтримую – веселитися і розважатися, як у минулі роки, не буде правильним ні з моральної, ні з фінансової точки зору. Відразу скажу: у Петрівці Роменській 19 липня планується Свято села. От тільки це не зовсім свято. Насправді це привід зібрати громаду села разом, щоб довести – провінція здатна гуртуватися і в радості, і вгодину небезпеки. Петрівка славиться своєю патріотичною молоддю, з активною громадською позицією І саме для того, щоб не повторилися цьогорічні події в Україні, ми вважаємо: необхідно використовувати усі доступні методи по патріотичному вихованню, пропаганді українського і національній самоідентифікації, особливо підростаючого покоління. Саме на це й буде спрямоване наше патріотичне свято. Ви зможете в цьому пересвідчитися, якщо завітаєте до нас наступної суботи. Доречі, частину коштів, в т.ч. від реалізації сувенірної продукції буде перераховано на потреби Української армії, Слава Україні!

  2. Правильная позиция Пусть украинская армия побольше разбомбит городов на Донбассе, убъет мирное население, а другую часть заставит быть беженцами в России Вот после этого можно и столы накрывать, и горилку пить!
    Ведь каким бы плохим не был Янукович, при нем войны не было! и брат в брата не стрелял!

    Прямо сейчас спросите продажного Парашенко и других, ПОЧЕМУ ТАК СЛУЧИЛОСЬ???

  3. Розвивати патріотизм у молоді потрібно.Але за роки незалежності ми нічого не збудували ,щоб молоді люди могли гордитися своєю країною.На красивих вишиванках і дебільних “ла-ла-ла” далеко не заїдемо.А реальних (заводи, кораблі,ІТ-технології) досягнень у нас немає.
    Що-до святкування,то президент також святкував інавгурацію під автоматні черги.І нічого так, не обляпавсь.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...