Літературно-мистецьке свято «Дивоцвіт Лесиного гаю»

Поділитися новиною

Минулі вихідні відзначилися неабиякою святковістю. Ще б, скільки урочистостей збіглося на кінець червня! І відзначення 165-ої річниці з дня народження Олени Пчілки, у рамках якого вручення літературно-мистецької премії, що носить ім’я славетної землячки, і День Конституції, і обласне літературно-мистецьке свято «Дивоцвіт Лесиного гаю», і День молоді… Словом, хто хотів – нагулявся на славу.

 

Та все ж цьогорічні святкування були по-особливому УКРАЇНСЬКІ, адже основним вбранням не лише місцевих артистів, а й простого люду, були вишиванки або навіть цілі костюми. У сорочках з орнаментом можна було побачити як малюків, так і поважних дідусів. А ввечері молодь на зміну червоним стрічкам, віночкам та намисту повплітала у коси синьо-жовті стрічки та одягла патріотичні бандани.

Але цю сторінку ми присвячуємо дводенному фестивалю вишиванок, тож шукайте себе в українських сорочках на фото!

Урочисті події у нашому місті почалися з відкриття поновленої дошки на місці, де знаходився будинок родини Драгоманових. Цю місію виконали очільники району та міста, керівники держустанов, а також гості з Києва, які прибули на вручення літературно-мистецької премії імені Олени Пчілки національного видавництва дитячої літератури «Веселка». Цей захід і став другим етапом святкування. Знаковим він був для народного майстра України викладача училища культури ім. І.П. Котляревського Григорія Кисіля – він став лауреатом у номінації «Мистецтво».  Того ж дня ввечері святкування продовжилося етнографічним вечором «На гостинах у Олени Пчілки», що відбувся в історико-краєзнавчому музеї. Театралізоване дійство, майстер-клас із плетіння віночків, конкурс вишиванок і пригощання чаєм зі смачним пирогом – надовго запам’ятається гадячанам і гостям міста. А на ранок урочистості продовжилися в Лесиному гаю.  Дівчатка Саша і Настя Потебенько приїхали з Києва на гостини до бабусі.Саша Жуківець на святі.Валерії Нечипоренко немає ще й року, але дівчатко вже у вишиванці. У Лесиному гаю з бабусею Марією.Учням дитячої музичної школи не до канікул – вокальний колектив із солісткою Олесею Шаповал.Пісні цієї дружної компанії розносилися на весь Лесин гай.

 

Олена Козаченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...