Погоріло у людей все!

Поділитися новиною

Не так давно,  в одному із дворів, що по вулиці Дзержинського, сталася  халепа.  Чоловік обрізав гілля на старих деревах, спиляна гілка випадково потрапила на лінію електропередач, що й спричинило замикання. Відразу після цього в редакції тижневика пролунав дзвінок. Мешканка будинку, що знаходиться поруч, скаржилася на сусіда. Мовляв, він, не попередивши нікого, наробив багато шкоди усім жителям будинку. «Погоріло у людей все!» – крикнула у слухавку.

Унаслідок короткого замикання у деяких пожильців вийшла з ладу побутова техніка. Тож тепер мешканців турбує питання: хто ж буде відшкодовувати збитки, і чому новий сусід так негарно вчинив?

Щоб розібратись у ситуації, що склалася, ми вирушили за вказаною адресою. Прибувши на місце, побачили будинок, біля нього спиляні гілки, розчищене подвір’я,  поряд якраз і знаходився «винуватець» –  Сергій Харлан.

На запитання кореспондента,  що ж таки сталось, він розповів: «Нещодавно придбав собі садибу. Потрібно приводити до ладу. Того дня вирішив пообпилювати старі дерева. Пиляли потроху, по гілочці. Але, на жаль, не розрахували, і одна гілка  таки впала на лінію електропередач. Близько півгодини світився трансформатор, уся лінія горіла, доки не приїхав РЕМ і не відключив підстанцію. Автоматика чомусь не спрацювала. Недобре вийшло, мені дуже соромно перед людьми. У будинку замкнуло електромережу, погоріла техніка. Але я із сусідами домовився: у той же день забрав усі пошкоджені прилади і відремонтував. На сьогодні у нас залишився кондиціонер у ремонті і проблемний телевізор, який ремонту не підлягає (я б швидше купив новий, але людина хоче саме той). У принципі, з усіма домовились полюбовно».

І таке буває. Надалі будьте обережніші при виконанні будь-яких  робіт біля ліній електропередач і взагалі.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...