Старий автобус чи недобросовісний водій?

Старий автобус чи недобросовісний водій?

Старий автобус чи недобросовісний водій?

Поділитися новиною

Старий автобус чи недобросовісний водій?Стабільна робота усіх видів транспорту є невід’ємною умовою нормального функціонування економіки та комфортного життя простих людей. В останні роки становище в транспортно-дорожньому комплексі країни значно погіршилося, а хотілося б навпаки – більшого комфорту, уважних професійних водіїв та сучасних автобусів. Проблеми громадського транспорту не оминули і нас. У великих містах люди скаржаться, що громадський транспорт доводиться довго чекати, а у гадячан  зворотна проблема – на нього можна не встигнути взагалі…

До редакції тижневика звернулися  жителі міста. Причиною скарг слугувало те, що по маршруту Малі Будища – Гадяч перевізник не дотримується графіку руху. Закінчуючи свій робочий день близько 17 години вечора, усі поспішають на автобусну зупинку у районі Заяру, щоб доїхати до центру міста. За графіком транспорт повинен прибути  о 17.07. Та, останнім часом люди просто не встигають на автобус, бо він, не дотримуючись установленого графіка, спокійнісінько від’їжджає від зупинки раніше.

Востаннє такий випадок стався 30 травня. Люди чекали до останнього, майже годину виглядали автобуса, бо не знали, що він поїхав задовго до призначеного часу.

Що робити в цій ситуації? Хто з посадовців чи перевізників повинен контролювати рух транспорту за графіком? Чи все ж таки це на совісті водіїв?

Відповіді на ці питання ми намагалися знайти у керівника ПрАТ «Гадяцьке АТП-15337» Григорія Куця.  

Григорій Іванович сказав, що скарг щодо руху транспорту до нього не надходило.

«Бувають, звичайно, дзвінки, коли запізнюються автобуси,  але до запізнень потрібно ставитись з розумінням – усі автобуси в автопарку давно застарілі, часто ламаються, та й  розбиті дороги перешкоджають нормальному рухові транспорту.

Не буду виправдовуватись, я підтримую жителів і вважаю, що транспорт повинен дотримуватись розкладу. 

Згаданим маршрутом курсує автобус ЛАЗ. Водіїв працює кілька, вони часто змінюються.

30 травня працював водій, м’яко кажучи, трохи неадекватний. Тому я можу припустити, що він виїхав раніше графіка. Просимо вибачення за незручності. Зі своєї сторони обіцяю вплинути на перевізників. І надалі тих,  хто має якісь зауваження чи скарги з приводу роботи автопарку, прошу телефонувати особисто до мене  за телефоном 0508011885».

Керівництву Гадяцького автопарку доцільно було б  звернути увагу на забезпечення належного виконання транспортного обслуговування, вивчити досконало рейси автобусів, не допускати збоїв у роботі, щоб уникати конфліктних ситуацій і пам’ятати про простих людей, які очікують свого рейсу та хочуть повернутися до власної домівки хоча б з мінімальним комфортом і у відповідний час.

Тому сподіваємось на оптимальне вирішення цієї проблеми та розуміння побажань своїх земляків людьми, які відповідають за це питання, а з боку влади – більшого контролю за ними. Сподіваємось на позитивне вирішення.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...