Українська молодь, борітеся – поборете!

Українська молодь, борітеся – поборете!

Українська молодь, борітеся – поборете!

Поділитися новиною

Українська молодь, борітеся – поборете!З давніх часів існування української нації люди боролися лише за одне – вільне, незалежне, мирне життя України. У  кожну епоху історії нашого народу були свої герої та зрадники, українофіли та шовіністи. Так і зараз – хтось хоче стерти з лиця Землі нашу державу, а хтось мріє про благополуччя і процвітання.

Тема національної ідеї вже багато років залишається актуальною. На жаль, за 20 років незалежності нашої держави ми так і не змогли створити сильну і єдину об’єднуючу національну ідею.

Наша молодь – це надія і опора старшого покоління, вона і є тією рушійною силою, яка, не маючи страху, несе у серці вогонь та жагу свободи. Саме на них покладається відповідальна місія по розбудові нової успішної України. За результатами соцопитування можна зробити висновок, що переважна більшість юнаків і дівчат згодні стати на захист Батьківщини. «Я готовий служити та захищати свою країну, родину. Моя любов  до рідного краю, культури  та історії мого народу додає мені наснаги та підвищує почуття патріотизму», – так говорить більшість юнаків.

Молоді українці готові захищати Україну не на користь політикам чи чиємусь авторитету, а за щасливе і вільне майбутнє прийдешніх поколінь. Усе-таки міцний стрижень українського характеру не змінився ще з часів Богдана Хмельницького.

Тривогою за відсутність єдності, осудом за  князівські чвари і міжусобиці, які значною мірою призвели до падіння Київської Русі, переповнені давньоруські оповіді та літописи, а також літературні твори. Сам Богдан Хмельницький зробив усе можливе заради єдності нашого народу. Він намагався створити міцну державу, мріяв возєднати всі українські землі, щоб досягти повної незалежності.

Усе більше молодих активістів з’являється в різних містах України, вони по-різному виражають свій патріотизм: закликають до відродження української культури та мови, проводять флешмоби та інше.

Бурхливі події в Україні на початку року свідчать про те, що більшість є патріотами своєї країни, які готові на будь-які випробування. Отже, можна зробити висновок: українська нація була, є та буде міцна духом і впевнено йде до свого світлого, незалежного, щасливого майбутнього.

І вам слава, сині гори, кригою окуті.

І вам, лицарі великі, богом не забуті.

Борітеся – поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!

Неважливо, хто став би нашим ворогом чи другом, які біди не спіткали нас, але українська нація – це люди, які обов’язково здолають усі негаразди на шляху до свободи та миру!

Валерія Лукаш, випускниця Гадяцької гімназії імені Олени Пчілки 2014 року   

1 коментар до “Українська молодь, борітеся – поборете!

  1. Украине-мира и процветания! Пусть никогда украинец, не будет стрелять в украинца, даже если этого так хочется продажным украинским политикам

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...