Нові реформи

Поділитися новиною

У вівторок, 17 червня, у приміщенні Гадяцької РДА відбулося засідання постійної комісії з питань місцевого самоврядування, забезпечення законності правопорядку депутатської діяльності.

На порядок денний було винесено кілька питань. До вашої уваги пропонуємо найцікавіші.

Про основні напрямки реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Заступник голови районної ради  Надія Коваленко розповіла, що проблема реформування місцевого самоврядування існувала всі роки незалежності України. Уперше реформування почали проводити у 2000 році, другий етап намагались втілити в життя 2004-2007 роках.

1 квітня 2014 року Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав розпорядження, у якому схвалено концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. А 3 червня цього року у Полтаві пройшов тренінг для представників органів місцевого самоврядування, на якому представили  презентацію нової концепції підтримки децентралізації місцевого самоврядування в Україні.  Представляв цей проект Анатолій Ткачук (радник віце-прем’єр-міністра регіонального розвитку України).

«На території Полтавської області пропонується створити 4 райони: Кременчуцький, Хорольський, Миргородський і Полтавський. Ці зміни будуть затверджені і в Конституції України. Базовим рівнем місцевого самоврядування є громада, потім іде район, далі регіон. На території нашого району планується створити три громади: Гадяцьку, Петрівсько-Роменську і Лютенську. Так має бути, судячи із нового проекту децентралізації», – сказала Надія Коваленко.

Присутні на засіданні відразу заперечили такі пропозиції і запевнили, що при затвердженні такої реформи відбудеться друга хвиля Майдану. Із залу  викрикували: «Ми втрачаємо Гадяч, потрібно щось робити, відстоювати свій район… Роблять для народу все гірше й гірше!»

Комісія зобов’язала голову РДА Олексія Матюшенка і голову районної ради Олександра Лукаша протягом доби створити робочу групу, яка внесе свої пропозиції та зауваження по цьому питанню. Голова РДА, у свою чергу, пообіцяв, що для вирішення цього питання залучить найкращих фахівців і підготує обдумане, правильне, конструктивне рішення. Буде створена робоча група, до якої залучать найкращих фахівців району.

«Скільки б проектів не було, ми маємо розуміти, що потрібно відстоювати район», – сказав очільник району у  своєму заключному слові.

Наступним розглядали питання, яке стосується звернення голови Народної ради Олександра Сиваша. У ньому він просить депутатів райради скликати позачергову сесію Гадяцької районної ради щодо заяви про звільнення, написаної Олександром Лукашем ще 19 травня. Але, як пояснили члени комісії, після відкликання Лукашем заяви з поясненням, що «вона була написана під фізичним та моральним тиском», законних підстав для скликання позачергової сесії немає.  

Оксана Кириченко

2 коментарі до “Нові реформи

  1. Дывлюся и дыву даюся,якого там роблять стари пердуны якым надо онукив нянчыть,де молодь?Лукаша гнать в шыяку!

  2. какой народ обирал Сиваша?Кто он вообще такой,что суёт везде свой нос?Почему никто этому самозванцу не укажет его место?

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...