«Картина, на яку спокійно дивитися не можна»

Поділитися новиною

Так назвала ситуацію, яка склалася у нашому місті у зв’язку зі стихійним ринком, міський голова Тетяна Савченко. Саме з приводу упорядкування несанкціонованої торгівлі у середу, 12 червня, у приміщенні міської ради відбулося засідання, на яке були запрошені керівники місцевих ринків, міліції, санітарно-епідеміологічної, ветеринарної служб та Народної ради.

Міський голова запропонувала з метою упорядкування несанкціонованої торгівлі та недопущення негативного впливу на стан здоров’я мешканців через торгівлю продуктами без контролю з боку відповідних структур, створити комісію по боротьбі з несанкціонованою торгівлею, до складу якої увійшли: Михайло Харлан (заступник міського голови), Петро Максименко (юрист міської ради), Юрій Чернега (голова постійної депутатської комісії), Алла Саченко (член комісії з правопорядку), представники ветеринарної та санітарно-епідеміологічної служб, міліції.

Свої пропозиції змогли внести всі бажаючі. Вислухавши усіх, Тетяна Савченко запропонувала створити робочі групи, які кожного тижня будуть чергувати на ринках і не допускатимуть повторних порушень закону. Після довгого обговорення варіантів куди і на яких умовах переселити торгівців «із землі» вирішили, що у вівторок, 17 червня, проведуть зустріч із продавцями.

Уже об 11 ранку біля ринку Шиловича зібралися члени комісії. Вони запрошували продавців до обговорення такої непростої теми. Міський голова відразу запевнила усіх у тому, що не збирається нікого звідти проганяти. Сказала, що ця проблема обговорювалась неодноразово, але розуміючи, що «люди стоять не від хорошого життя», усе залишалось без змін. Зрозуміло, що вони не хочуть йти на роботу, де платять мінімальну зарплату, так як зараз заробляють до 3,5 тисяч гривень на місяць, а хто і всі вісім! 

Міський голова запропонувала зробити додаткові торгові місця перед універмагом «Росія». Ця пропозиція була з радістю підтримана усіма. Хто ж захоче покидати «нагріте» місце? Хоча  деякі члени комісії були проти розбудови ринку Шиловича і намагалися переконати продавців перебратися на центральний ринок. Як результат, землю перед ринком вирішили віддати в оренду ПП Шилович. Відповідно він зобов’язується облаштувати прилавки для торгівлі. Орендна плата за одне місце складатиме 2 гривні у день. Також людей попередили, що тих, хто не захоче йти на новооблаштовані місця і продовжуватиме торгувати де кому заманеться, будуть проганяти працівники правоохоронних органів.

Почувши, що будуть добудовувати базар, люди почали просити  «ще трошки території» – їм би і біля магазину «Пан та пані» сісти, і під берізкою біля «Коніки», і навпроти біля «Помідорчика». Не виключено, що через рік чи два знову прийдеться будувати нові торгівельні місця. І місто буде потроху перетворюватись на великий ринок. Комісія таки прийняла наступне рішення: із 18 червня усі «молочники» повинні перейти на територію ринку, а інші залишаються на своїх місцях, доки не створять відповідні умови.

Оксана Кириченко


1. Ветеринарна експертиза молока до 50 л коштує 3,07 грн. з ПДВ, сметани – 3,83 грн., масла – 3 грн., сиру – 3 грн. за 1 кг. 

2. Центральний ринок готовий розмістити усіх бажаючих. Орендна плата за 1 місце коштує 3 гривні в день.

Ринок ПП Шилович  може розмістити у себе  10-15 чоловік.

Ринок «Орбіта» має вільний павільйон 200 м кв., тому приймуть усіх бажаючих. 

3 коментарі до “«Картина, на яку спокійно дивитися не можна»

  1. Зняти чи не знімати – це інше питання. Зараз проблема із стихійним ринком. Прошу усіх бажаючих висловити свої думки з цього питання. Справа серйозна і вимагає якнайвшидшого рішення. Бабусь та торговців жалко, але цей безлад далі терпіти вже не можна. Місто перетворюється на суцільний базар.

  2. заважає базар? а ями на дорогах???? не заважають, б…ь!!!!??? Савченко на палю!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...