Немає сил терпіти свавілля тих, хто «випендрюється»

Поділитися новиною

Добрий день, шановна редакціє газети «Базар Медіа в Україні»!

Звертаюся до вас із дуже болючою проблемою,  думаю, не лише для мене, а й більшості мешканців нашого чудового міста. Але чомусь до цього часу ніхто не торкався цієї теми. Ця проблема – рух транспортних засобів містом. А точніше не рух, а «лет». Більше немає сил терпіти свавілля тих, хто, м’яко кажучи, «випендрюється», ставлячи під загрозу життя людей і тварин. І найприкріше те, що немає нікому до цього діла.

У 22-му  номері прочитала замітку начальника ВДАІ капітана міліції О. Березовського, і хочу звернутися до нього. Шановний пане, дітей, звичайно, потрібно навчати правилам дорожнього руху, але Ви, як очільник такого поважного і серйозного відділку, спочатку навчіть цим правилам дорослих, в яких немає ні сорому, ні розуму, ні совісті, ані поваги до інших.  Адже нагляд за дорожнім рухом та  забезпечення його безпеки належить до  Вашої компетенції. Через таких навіжених страшно переходити навіть на пішохідних переходах. Кожен четвертий «рисується » на дорогах містечка. Тільки це їхнє «рисування» нормальна людина оцінює як неадекватність. Я хоч і не водій , але знаю, що згідно з п. 12.4 правил дорожнього руху в населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю до 60 км, а  у житлових і пішохідних зонах швидкість руху транспортних засобів не повинна перевищувати 20 км/год. А у нас що коїться? Невже Ви цього не бачите? Вони ж нікого і нічого не бояться, бо немає контролю  і притягнення до відповідальності.

Днями  з подругою вирішили прогулятися вечірнім містом. Це просто жах! Прийшла додому хвора від побаченого. Справжні гонки у центрі міста і машинами, і мотоциклами. Які там 60-20 кілометрів? І хоч  удень ще якось більш-менш, то  ввечері не доведи Господи! Тут хоч би яким ти був обережним – не врятує нічого. Люди і на тротуарі жахаються. А потім трагедії: п’янючі водії збивають дітей, людей, тварин. Ви ж,  пане начальник, пишете про видільні знаки на одязі в темну пору. Яке там «виділення», Ви про що? Пручись, вибачте на слові, як скажені, чи вони дивляться на ті виділяючи знаки? Уночі кидаєшся від несамовитого свисту і реву гальм. Здається, що живеш не в центрі міста, а біля гоночної траси.

 Запитаю у Вас, пане капітане, де ж Ваш порядок, Ваш контроль  та безпека руху транспорту, який Ви повинні забезпечити, де ДАІ?

Я щиро поважаю Вашу роботу – роботу, а не бездіяльність. Я з великим розумінням ставлюсь до проблем Вашої професії, та це не дає ніякого права розводити в місті безкарність, нахабність і бардак. Тому, може, все-таки Ви як начальник ДАІ почнете якось контролювати рух транспорту дорогами міста, реагувати та впливати на це свавілля. А «громадський контроль»  руху  на дорогах протягує вашому відділку свою руку допомоги і пропонує співпрацю.

PS. Горе-шумахерам хочу нагадати: номери ваших транспортних  засобів фіксуються  «громадським контролем» і будуть передані до відповідних органів, тому, доки не пізно, візьміться за розум і доведіть, що ви розумні і адекватні люди.

С. Павлюченко

1 коментар до “Немає сил терпіти свавілля тих, хто «випендрюється»

  1. А мене дістає, коли свої буси та авто ставлять на проїздній частині кругу. Поставили транспорт серед дороги і пішли собі, а всі нехай як хочуть. І ДАІ теж нікуди не дивиться.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...