«…Сама природа сприяє зціленню»

Лікар-дієтолог Володимир Білоцерківський та дієтсестра Валентина Гома.

Лікар-дієтолог Володимир Білоцерківський та дієтсестра Валентина Гома.

Поділитися новиною

Лікар-дієтолог Володимир Білоцерківський та дієтсестра Валентина Гома.Лісова прохолода так і манить до себе у спекотні літні дні. Тому до Дня медичного працівника представники редакції тижневика вирішили завітати до місцевого туберкульозного санаторію, щоб привітати працівників цього закладу із професійним святом.

Зустрів нас директор санаторію Віктор Миколайович Сколота і відразу запропонував провести екскурсію територією медичного закладу. «Колись тут була військова частина, – розповідає Віктор Сколота. – Територія у нас велика, кілька гектарів».

 

Йдемо далі. Стародавній ліс, розмаїття квітів так і чарують своєю красою.

Прямуючи стежками санаторію, Віктор Миколайович продовжує свою розповідь: «Усього в нас 105 працівників. Усі кваліфіковані спеціалісти, майстри своєї справи. Та й роботи у нас немало:  є рентгенологічний, фізіотерапевтичний кабінети, лікувальної фізкультури, сучасний стоматологічний кабінет, оновлена лабораторія. Санаторій розрахований на 130 ліжок, але зараз на лікуванні до 100 чоловік. Тут сама природа сприяє лікуванню».

Заходимо до  фізіотерапевтичного кабінету, в якому саме йдуть процедури – медсестра Надія Каланбет робить інгаляцію пацієнту. Привітавши з професійним святом, виходимо, щоб не заважати. Медсестра розповідає, що останнім часом активно проводяться експерименти, у інгаляціях застосовують продукти бджільництва.

«Це наш «головний біль», ніяк не встигаємо відремонтувати, – показує директор будівлю кухні. – Усередині, як у ресторані, а знадвору ремонт постійно відкладаємо». Заходимо у приміщення, там лікар-дієтолог працює над меню, розробляє нову дієту.  Привітавшись, йдемо далі. Працює рентген-кабінет, у ньому повно серйозної апаратури.

Побували ми й у санаторному клубі, де все нагадує радянські часи: червоні штори, стільці, панелі на стінах, плакати про оздоровлення. «Планували цього року концертну програму до Дня медика, але вирішили тільки урочисту частину провести. Привітаємо колег – та й по всьому. Така ситуація в країні – не до свят», – журиться Віктор Миколайович.

Прощаючись, керівник закладу додає: «Як Крим забрали, у нас в Україні всього 2 санаторії залишилось. Тому намагаємося виживати. Фінансують нас із обласного бюджету. Колектив у нас дружний, ремонт стараємось робити своїми зусиллями. Я ніколи й не жалкував, що пішов у медицину. Потрібно любити свою роботу. Новому поколінню медиків побажав би рівнятись на старих лікарів, тих, хто виховувався ще у довоєнні часи. Також у наше професійне свято бажаю усім працівникам медичної сфери здоров’я, оптимізму і хороших пацієнтів (тобто не скандальних, тих, що добре йдуть на поправку)».

Оксана Кириченко

Надія Каланбет, медсестра фізіотерапевтичного кабінету.Надія Каланбет, медсестра фізіотерапевтичного кабінету. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...