Шановні мисливці, рибалки та небайдужі жителі району!

Поділитися новиною

Мабуть, немає такої людини, яку б не хвилювала ситуація в нашій країні, а також у нашому районі. Останні події свідчать, як міцно тримається за владу Партія регіонів, як не хоче вона поступатися демократичним силам, адже думали, що прийшли до влади назавжди. Аналізуючи вибір жителів нашого району, згадуємо, що на жодних виборах, у тому числі президентських, ця партія не набрала більшості голосів. Завжди жителі нашого району обирали демократичний, європейський шлях розвитку. Тому постає запитання: яким чином в районній раді та її керівництві з’явилася переважна більшість патріотів Партії регіонів, партії, яка не сприймається переважною більшістю населення Гадяччини.

Завдяки мітингувальникам з числа мисливців та рибалок змушений був написати заяву і піти у відставку голова райради Міняйло О.В.

Усі ми сподівалися, що районна рада обере нове обличчя, незаплямоване членством у партії, керівники якої «пекли золоті батони», збагачуючись, зробили злиденним і незахищеним власний народ, фінансують сепаратизм, розриваючи нашу державу навпіл, сіючи смерть серед мирних українців. Керівником районної ради повинна була бути людина, яка має авторитет серед населення, яка не заплямувала своє ім’я до депутатства в райраді, яка є господарником та патріотом.

На думку регіоналів, такою людиною є пан Лукаш О.Р. Висуваючи таку сумнівну, несхвальну кандидатуру, для більшості населення Партія регіонів демонструє свою мертву хватку за владу, показуючи, які «шановані» люди перебувають в її рядах. Прокуратура повинна таки розібратися, хто возив «тітушок» до Києва, хто проплачував ті провокації, які мали місце проти мирних громадян, патріотів, які боролися за справедливість, за достойне життя проти злиднів та корупції. Винні обов’язково повинні бути покарані згідно з українським законодавством.

Хотілося б звернутися до голови райдержадміністрації Матюшенка О.В. Вас народ не обирав, Вас призначив виконуючий обов’язки Президента України. Ви представляєте в районі демократичні сили України. Від Вашої поведінки, від Ваших дій залежить відношення населення до нової влади в Києві. Ви – обличчя демократичних сил, не забрудніть його своїми вчинками і діями. З упровадженням конституційної реформи, посада, яку Ви займаєте, зникне, але якщо Ви хочете залишитися в політиці, то повинні презентувати себе населенню як мудрий, справедливий, вимогливий до себе і до інших керівник, який зможе повести за собою, програму якого підтримають мешканці району. Ви не повинні в жодному випадку вступати в змову з минулою владою. Тоді Вам будуть довіряти люди і віддадуть за Вас голоси.

У мисливців та рибалок району є багато запитань до депутатів районної ради. Чому ви задовольнили бажання керівників верхівки району, яка є засновником «Горизонту» та пані Колотай І.О., яка мешкає в м. Києві і є власником «Хантерса», проігнорували думку громадян і знищили своїм голосуванням громадську організацію мисливців та рибалок? Зрозуміло, що не погодити створення «Горизонту» ви не змогли, адже для більшості з вас засновники являються однопартійцями. Але чим ви керувалися, коли надали мисливські угіддя жінці з м. Києва, забравши їх у своїх виборців, громадян Гадяччини. «Своя сорочка ближче до тіла», – говорить народна мудрість. Але для вас земляки – це пусте місце, на жаль, згадуєте ви про них лише перед наступними виборами.

Чому ні один з вас не зустрівся з представниками товариства, з президією чи радою і не вивчив думку їх членів? Адже депутатів делегували жителі району, серед яких є ті ж самі мисливці і рибалки, що голосували за вас, думаючи, що ви будете представляти і захищати їхні інтереси.

Нас повідомили, що надання дозволу на оренду водойми є компетенцією райдержадміністрації, а не районної ради.

Колишній голова Беседа проігнорував прохання товариства про надання тимофіївської водойми для ведення рибальського господарства, задовольнивши знову ж таки бажання багатія з Харківщини. Питання законності такого рішення повинна детально вивчити прокуратура. Чому пріоритетом у винесенні рішення для минулого керівництва району є не люди, які проживають на своїй території, а кияни або харків’яни?

Нинішній голова райдержадміністрації повинен вивчити це питання і, так як воно було вирішене не на користь громади району, на користь однієї особи задля власного збагачення, скасувати його.

Відповіді на ці та багато інших питань ми повинні були отримати на комісії, яка створена при районній раді. Але, на жаль, до цього часу вона діяла лише на папері і жодного разу не збиралася.

Донедавна цілісне мисливсько-рибальське товариство розірвали на шматки: «Факел», «Горизонт», «Хантерс», і на підході нове утворення, яке прагне хоч невеликого шматочка, – «Фауна», очолювана Мороховцем І.В. Залишилося тільки обнести кордони колючим дротом, поставити прикордонні стовпи, щоб мисливці одного господарства випадково не заблукали і не перетнули кордони іншого, тепер уже чужого господарства.

І це все в той час, коли згідно з Конституцією України природні багатства належать народові.

Ми пишаємося тим, що ми – українці, і свято віримо, що рано чи пізно справедливі рішення будуть, але хотілося б, щоб вони були раніше. Ми віримо, що на території Гадяччини буде єдине, цілісне, потужне мисливсько-рибальське господарство для людей. Але щоб цього досягти, ми повинні об’єднатися. Найбільша біда – це байдужість. Відкрийте свої членські квитки і подивіться, членами якого товариства ви донедавна були, і запитайте себе, до якого товариства ви належите сьогодні. Нещодавно створені господарства надають вам послуги згідно договорів, які підписуються лише на 1 рік. Запитайте себе: а чому не на 15 років? Багато хто радіє, що надання послуг в «Хантерсі» коштувало лише 200 грн. Які кошти, такі й послуги, адже, продаючись за 200 грн., ми позбавляємо себе і майбутні покоління впливати на збереження і примноження тваринного світу, ми перестали бути господарями на своїй землі. Тепер тваринним світом, в який ми на протязі десятиліть вкладали кошти і свою працю задля його збереження і примноження, володіють нові хазяїни.

Ми повинні об’єднатися та виступити єдиним фронтом проти корупції та беззаконня. І все це можливо, якщо ми будемо відстоювати свої інтереси разом. Ми звертаємося до депутатів з проханням та вимогою почути нас. Перестаньте жити в своєму комфортному світі, вийдіть до людей і поживіть разом із ними.

Щоб нас таки почули, нам потрібно заявляти про себе шляхом проведення мирних мітингів під стінами районної ради під час сесійних засідань і вимагати скасувати погодження про надання мисливських угідь новоствореним мисливським господарствам. Вимагати від районної ради виступити з проханням до обласної ради, щоб вона в свою 

чергу скасувала рішення обласної ради про передачу мисливських угідь в приватні руки, яке прийняте в супереч нашим законним інтересам.

Сьогодні, як ніколи, актуальні слова Т.Г. Шевченка: «Борітеся, поборете, вам Бог помагає, за вас правда, за вас доля і воля святая».

В.Л. Клітинський, О.Ф. Кузьменко, A.A. Вербовецький, O.A. Білич, мисливці та рибалки Гадяцького району

LIVE OFFLINE
track image
Loading...