Петро Порошенко: «У нас є можливість обрати сильного українського Президента вже в першому турі»

Петро Порошенко: «У нас є можливість обрати сильного українського Президента вже в першому турі»

Петро Порошенко: «У нас є можливість обрати сильного українського Президента вже в першому турі»

Поділитися новиною

Петро Порошенко: «У нас є можливість обрати сильного українського Президента вже в першому турі»Напередодні Дня Перемоги народний депутат України, кандидат на пост Президента Петро Порошенко відвідав Полтавщину. Він зустрівся зі співробітниками Крюківського вагонобудівного заводу, виступив перед громадами Кременчука, Миргорода та Полтави, а також поспілкувався з журналістами.

Зміни, які відбулися в країні протягом останнього півріччя, засвідчили — люди хочуть змін, вони не згодні надалі миритися з корупцією та зловживаннями. Цей запит суспільства потрібно задовольнити у найкоротші терміни, переконаний Петро Порошенко.

Саме тому необхідно провести президентські вибори в один тур і невідкладно починати роботу. Україна вже отримала підтримку більшості країн світу, однак реальні зрушення почнуться лише після перших кроків нового керівника країни, якого, за свідченням соцопитувань, уже зараз підтримує більшість громадян, і цим лідером є Петро Порошенко.

Напередодні візиту на Полтавщину кандидат на пост Президента побував з офіційними зустрічами у Німеччині. Розмова з канцлером Ангелою Меркель стосувалася конкретних пропозицій німецької сторони щодо підтримки України, зокрема забезпечення комфортних умов на європейському ринку для української продукції, сприяння у безкоштовній передачі передових технологій задля створення нових робочих місць на підприємствах, у тому числі на сході країни. Ішлося й про довгострокове і дешеве кредитування промисловості, яке держава отримає під гарантії нового українського Президента. А задля того, щоб ці процеси почалися вже найближчим часом, необхідна жорстка і послідовна позиція керівника держави у питаннях боротьби з корупцією. Петро Порошенко пропонує короткий і ефективний шлях боротьби з цим ганебним явищем.

– Наші європейські партнери готові надавати нам підтримку, побачивши всі ті випробування, які пройшла українська держава і народ, якщо ми реально покажемо, що рухи з модернізації України реально почалися і що є політична воля. Перше, з чого я почну: у кожному міністерстві сидітимуть наші радники з країн Євросоюзу, які підтвердять нашу абсолютно жорстку антикорупційну волю. Коли ми це продемонструємо, а це буде вже через лічені тижні після виборів, ми почнемо діалог з Європою про перспективу членства, застосування безвізового режиму та інше, – наголосив кандидат у президенти.

Людина праці заслуговує першочергової поваги

Оскільки відправною точкою візиту Петра Порошенка на Полтавщину став Крюківський вагонобудівний завод, він багато говорив про перспективи розвитку української промисловості. Зокрема, його обурив той факт, що збудовані два роки тому сучасні пасажирські потяги і досі стоять на заводі — замість них залізницями України курсують закордонні аналоги марки «Хюндай»,  не пристосовані до вітчизняних умов. Велике питання, з яким ще належить розібратися, — чому Міністерство транспорту свого часу віддало перевагу саме імпортним потягам.

– Сьогодні я кажу: не підтримуєш свого машинобудівника, значить годуєш чужого. А коли свої люди голодні — це аморально. Українські вагони повинні їздити по українських залізницях. Я вважаю, що ми не тільки повинні гарантувати підтримку вітчизняного машинобудування, а й розслідувати, чому 2 роки ці потяги не закуповувалися, а стоять на запасних коліях. Ми це зробимо, а ви отримаєте роботу, – пообіцяв вагонобудівникам Петро Порошенко.

Саме людина праці повинна бути в центрі державної політики: їй треба забезпечити максимальні можливості для реалізації, гідну зарплату та соціальний захист. Високопосадовці мають усвідомлювати, що насправді громадяни наймають їх на роботу, і перед людьми їм належить звітувати про свої вчинки, наголосив Петро Порошенко.

– Ми знаходимося напередодні часу, коли до керівництва  країни нарешті приходять виробничники. Раніше перемагав на виборах не той, хто створив більше робочих місць,  більше побудував  заводів чи більше сплатив податків, а той, хто краще роздавав гречку, цукор, олію і вважав, що тим самим усі свої зобов’язання перед людьми виконав. Ніхто не займався тим, щоб у країну йшли інвестиції, щоб наші вагони нарешті купували в Європі. Бо вони справді кращі, наші люди – працьовиті та ефективні, але їм ніхто не давав можливостей показати себе вповні. Над людиною праці нависали корупція, хабарництво, усі були начальниками над виробничником – міліціонер, прокурор, податківець.  Але у нас народилася держава, де більше ніхто не буде терпіти корупцію, хабарі й нечесні суди. Це і означає жити по-новому, жити безбідно, бо людина праці має отримувати достойну заробітну плату і бути забезпечена роботою.

Україна не має часу на другий тур виборів

Задля того, щоб озвучені Порошенком тези почали впроваджуватися в  життя найближчим часом, українці мають визначитися з вибором Президента вже 25 травня. Шлях до цього: об’єднатися навколо єдиного кандидата, кому вже висловили свою підтримку лідери громади та політики – Віталій Кличко, Микола Томенко, Юрій Луценко, Ірина Геращенко та багато інших. Усі вони стали пліч-о-пліч, розуміючи, наскільки велику ціну може заплатити Україна через затягування виборчого процесу.

– Друзі, сьогодні  склалась ситуація, коли ми можемо вже в першому турі мати перемогу. Це означає, що 26 травня країна нарешті буде мати Верховного головнокомандувача. Ми невідкладно запустимо модернізацію країни й реформи, створимо конкурентний ринок, – підкреслив Петро Порошенко. – Уже 25 травня ми маємо змогу обрати сильного українського Президента сильної держави, який здатен захистити  країну,  зробити все, щоб вона розвивалась, який здатен навести лад і подолати корупцію. Я до вас звертаюся: друзі, будьмо разом і разом прямуймо до перемоги.

Ольга Костюк

2 коментарі до “Петро Порошенко: «У нас є можливість обрати сильного українського Президента вже в першому турі»

  1. Ну да заокеанские партнеры ждать не могут им надо поскорее нелигитимную власть хоть как-то сделать лигитимной, а то Крым отошел, Донбасс отвалился и уже ничего не перепадет вкусного А за гибель людей в Одессе и Мариуполе надо отвечать
    Ну а Порошенко? как можно верить “будущему президенту” если он нагло соврал, что на Донбассе никакого референдума нет???

  2. Посмотрите кто его поддерживает,и всё ясно.Пусть выпускает свои конфеты,у него это лучше получается

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...