Підслухані розмови

Поділитися новиною

При виході з магазину жіночка, на вигляд років 50, одягнена в сіре пальто, розповідає своїй співрозмовниці: «Бачиш, Надько, шо вже творять! Які тільки люди пішли, нічого святого немає! Представляєш, захожу в магазин. Стою жду свою чергу. Продавщиця все шось колотиться під прилавком і до покупців не спішить. Я раз заглянула до неї, другий заглянула. Тоді вона побачила і каже другій: «Давай, мабуть, закриєм магазин, бо нічого з ними не зробим». А знаєш, шо вони робили? Взяли відро і в ньому м’ясо перемивали. І різкий запах таблеток чути було, аж в носі крутило.

От бачиш, усе одно людям, хто те мяско їстиме – чи старе, чи малеча. І чого тоді люди боліють…»

***

Жінка купила газету і каже чоловікові: «От бачиш, газета подорожала! А зарплати ніхто не хоче піднять? А то все дають сиром і маслом. А гроші вже кілька місяців задержують! Хотілось би знать – начальник наш тоже продуктами бере?» На що чоловік їй відповідає: «Ти ж правильно кажи: частину дають сиром та маслом, якщо бажаєш, а гроші предлагають ждать. Тільки коли  вони будуть, ті гроші, ніхто не знає!» – сміються. До їх розмови долучається ще одна жіночка: «А у нас на роботі начальник,  знаєте, скільки получає зарплати? Аж 50 тис. гривень! От так! От хто у нас і не дивиться, шо і де подорожало».

***

«Ще не призначений офіційно заступник голови РДА вже потроху запрошує на співбесіди деяких завідуючих відділів РДА. Якась директорка школи дуже прагне на місце зав. відділу культури, мабуть, мріяла усе життя бути артисткою. Навіщо міняти професіонала на людину, далеку від культури?  Приорітет тільки через те, що вона  «із потрібної партії», а ця директор нібито кума Гулей (колишня голова РДА)».

***

Дві тітки прямують на роботу вранці, дорогою обговорюють. «Писали у газеті, що районом керують два пастухи (Беседа і Міняйло), а тепер у зв’язку із новими віяннями реформацій районом буде керувати пасічник. Один у нас уже був, до чого докерувалися – тепер видно. Горе нам, гадячанам, що мало у нас толкових людей». – «До чого ти кажеш, який пасічник?» – «Та перший заступник голови РДА буде нікому не відомий чоловік, ще й не місцевий. Дожилися. Своїх немає, чи шо?»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...