«Гарячі крісла» заступників або хто буде в команді Матюшенка

«Гарячі крісла» заступників або хто буде в команді Матюшенка

«Гарячі крісла» заступників або хто буде в команді Матюшенка

Поділитися новиною

«Гарячі крісла» заступників або хто буде в команді МатюшенкаМайже місяць у районі не було керівника. Одного звільнили, іншого ще не назначили… Народ ламав голову, хто ж витягне район із боргової ями, кому дістанеться складний механізм управління. «Сватали» на владне місце Олексія Матюшенка. Чекали з дня на день – ось-ось призначать. Активні гадячани періодично заглядали на урядовий сайт, щоб на власні очі побачити розпорядження. Редакція вловила навіть чутку про те, що «не світить» власнику атлетичного залу крісло голови райдержадміністрації.

Але не встигли плітки набути широкого резонансу, як з’явився указ в. о. Президента. Тож у четвер у залі районної ради відбулася «інавгурація».

Голова районної ради Олександр Міняйло представив нового керівника району і надав йому слово. Олексій Володимирович Матюшенко подякував за підтримку і сказав: «Посада гарна, але з нинішніми проблемами… Хочу подякувати народу і Небесній сотні, яка загинула за майбутнє України. Ми повинні рухатися в Європу і нам потрібні зміни. …Нам потрібно змінити мислення, ми повинні жити по-європейськи, а не жити старими канонами. Основна наша задача – сформувати команду професіоналів і працювати на благо району».

По закінченню урочистого зібрання дехто висловлював невдоволення, мовляв, чого ж команду не представили, де чітка програма дій?. Але питання кадрового укомплектування вирішувалося того ж дня ввечері.

10 квітня, четвер, 17.00. У тому ж місці і в той же час збирається чергове засідання Народної ради. От тільки мета зібрання дещо інша, навіть можна сказати, пікантніша. Виносилося питання про призначення заступників голови райдержадміністрації. Нагадаємо, що їх повинно бути два. Перший очолює сектори сільського господарства, нафтогазової промисловості, інфраструктури району тощо; другий відповідає за соціальну сферу, медицину, культуру та освіту. Тож питання призначення були першочерговими. Але, як-то кажуть, життя вносить свої корективи. Засідання почалося з… скандалу. Точніше, скандальної публікації в районній газеті «Гадяцький вісник», у якій друкувалося про те, що хтось «вкрав чи не доніс» кошти солдатам, які дислокуються в районі.

Звинувачення сипалися на адресу Валерія  Нижника, поповзли недобрі чутки по місту. Тому засідання почалося із «пошуку істини». Редактора газети, до речі ж і автора статті, звинуватили у недостовірності інформації.

«Ця пляма лягає на всіх людей, які допомагали військовим. Моя дружина 600 гривень СМС-ками відправила, а я гроші краду?! «Гадяцький вісник» – це рупор державної влади, а не жовта преса!» — не стримував емоцій Валерій Нижник.

Олексій Матюшенко попросив пояснити, чому така стаття була написана, на що Альона Глік відповіла: «…Почали надходити дзвінки в редакцію, пішли чутки по місту. Ми написали статтю, не вказавши ні імен, ні прізвищ…»

Громада, яка зібралася, скандувала, що ця стаття написана на замовлення, лунали гасла «Ганьба!» і «Заяву!». Підняли питання про звільнення Альони Глік із посади редактора «Гадяцького вісника».  

***

Коли емоції стихли, перейшли до розгляду основних питань. Першим претендентом на посаду заступника був Іван Волощук. Він коротко розповів про себе і відповів на запитання громади. Але новопризначеному голові РДА зробили зауваження, мовляв, треба було подумати про команду і самому запропонувати кандидатуру. Олексій Матюшенко сказав, що  заступником бачить Олександра Окаянченка. Тож громада повинна вибирати. Але до голосування так і не дійшло. Депутат районної ради Валерій Мотрич запропонував створити комісію для розгляду кандидатур, щоб не повторився сценарій 2004-го і щоб уникнути помилок попередників. Тож це питання вирішили відкласти до понеділка.

Що стосується другого заступника, то громада одноголосно вибрала Сергія Бондаренка (хоча інших претендентів і не було).

Олена Козаченко


На Народній ради вибрано радників, які будуть працювати на громадських засадах. Ними стали Валерій Мотрич та Сергій Скрипка.

«Гарячі крісла» заступників або хто буде в команді Матюшенка«Гарячі крісла» заступників або хто буде в команді Матюшенка

 

6 коментарі до “«Гарячі крісла» заступників або хто буде в команді Матюшенка

  1. 1.Яке відношення має РДА до ГАЗОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ?!
    2.Яке відношення до призначення заступників голови РДА мають голубі-голубі ригіАнали Мотрич і Скрипка, яке вони мають моральне право навіть НАЗИВАТИСЯ НАРОДНОЮ радою?!
    3. Матюха, не гніви хоч Бога згадуванням Небесної Сотні, якщо ти сам був на Майдані лише на Віче і то не на всіх! І якщо у тебе крім окаянченків, мотричів, нікіто-микитенків та скрипок нема нікого- то ЯКОГО ти приперся в оте крісло на 2 місяці?!

  2. матюха під шумок об”явив себе борцем за справедливість,,щоб поцупить портфель,навідь не питаючи громаду кричить за ЄС,переливає з пустого порожнє.Кому віддали владу?

  3. може лучше б беседа остався. ненадьожні пацанчики прийшли

  4. Вот уж Алексей Владимирович “развернется”, так уж “развернется”!!! 😆 Бедный Гадяч.

  5. да,придурки нами ещё не управляли,до чего мы докатились,кому отдали власть?

  6. Да,обосрали редактора газеты ни за что,а ведь в статье небыло и упоминанья о Валерке,что-то мутят пацаны

    l

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...