«Жовтня» скоро не буде

«Жовтня» скоро не буде

«Жовтня» скоро не буде

Поділитися новиною

«Жовтня» скоро не буде10 квітня відбулася 40 сесія Гадяцької міської ради шостого скликання.

Спочатку заслухали звіт про роботу виконкому міської ради.

Найбільше обговорювалось питання про ліквідацію комунального господарства «Жовтень».  Підприємство хочуть закрити в зв’язку з накопиченням великої суми боргів і не спроможністю надалі ці борги сплачувати. 

«Справа непроста,– розповідає Тетяна Савченко. – Я завжди гордилася тим, що не закрила готелю і бані в Гадячі. Закінчився фінансовий рік, і ми побачили результати. На 1 квітня поточного року підприємство має борг 341,6 тис. грн. Працівники  переведені на півставки. На сьогодні бажаючих проживати немає. Перспективи практично ніякої. Тому директор готелю просить розглянути питання про припинення їх існування. На мою думку, це підприємство давно не відповідає вимогам і стандартам. Тому прийшов час приймати рішення».

 Депутат Олег Чернега: «Сума боргу велика. Виникає питання: що робити при ліквідації з приміщенням? Продавати чи здавати в оренду? Друге питання: де відповідальність  керівника?

Ця ситуація обурює. Ми довірили комунальне підприємство людині. Результат діяльності ми бачимо. Громада втрачає гроші. Вибачте мене, чого за результат діяльності однієї людини маємо відповідати ми? Борги  у вас з 2012 року. Чого відразу, як дізналися, що воно збиткове, не закривали його? Завтра з мене сусіди спитають: як ви так довели? Якщо брали відповідальність – нехай несуть до кінця».

Олена Лобас, директор комунального підприємства «Жовтень», розповідає, що зараз дуже мало людей заселяється на проживання. За її словами, у нашому місті існує безліч пропозицій «зняти квартиру подобово», тому  більшість обирає такий варіант житла. «В основному, ми заключаємо договори з бригадами (у 2014 році на 200 тис. грн. заключили). А чи будуть заїжджати люди – не знаю».

Готель «Жовтень» як комунальне підприємство існує з 2002 року. За  останні три роки підприємство погрузло в боргах і на сьогоднішній день, як ми й бачимо, не в змозі само покрити заборгованості. Станом на 1.04.2013 сума боргу вже була чималою – 111,2 тис. грн. Постає питання: чому ще тоді керівництво міста, знаючи, що підприємство збиткове, не закрило його, а продовжило договір, цим самим примножило заборгованість у рази?

З проханням придбати глибинні насоси для водяних свердловин міста звернувся до депутатів  директор ВУ ЖКГ  Віктор Приходько. Усім відомо, що в нашому місті давно існує проблема водозабезпечення, особливо в нічний час. Тому на сьогодні виникла необхідність заміни обладнання. «Я розглядав кілька варіантів потрібного нам обладнання. На мою думку, насос російського виробництва підходить найкраще і по якості, і по ціні. Але в світлі останніх подій не доцільно буде купувати в Росії будь-що, тому ми можемо перенести це рішення. Депутати, присутні сьогодні, кажуть, що можна купити насоси дешевше на 11 тис. грн., ніж ті, що пропоную я».

Зваживши усі «за» і «проти», депутати вирішили виділити 28 тис. грн. на придбання глибинних насосів. Також по факту придбання спеціально створена комісія буде контролювати всі витрати та якість обладнання.

Ще одним питанням, вартим уваги, було надання дозволу на встановлення кіоску «Ритуальний» на території  райлікарні, поруч із моргом. Отець Ігор Цебенко запевнив, що встановлення ритуальних послуг біля моргів практикують у багатьох містах. Це зручно людям, не потрібно в тяжку хвилину бігати по місту. Із залу лунали зауваження, типу: «Сьогодні один кіоск, а завтра прийдуть інші підприємці і також захочуть будуватись!», «Можна заодно кафе поставити, щоб відразу поминки справляти!» Прохання на встановлення кіоску депутати задовольнили.

Василь Ванда (депутат міської ради) звернувся з проханням  виділити кошти на закупівлю взуття для ФК «Інтер».

 «За останні 50 років жодного разу не було, щоб наші футболісти не брали участь у чемпіонаті, – розповідає тренер. –  Нам буде соромно, якщо ми не знайдемо мінімальну суму».

Тетяна Савченко відповіла:«Тільки районна рада заключає всі соціальні угоди. Міська  рада цього не може зробити. Але ми підемо назустріч шанованому нами депутату і в травні цього року виділимо 15 тис. грн. на 30 пар бутсів».

На останок міський голова додала: «Сьогоднішню сесію ми закривати не будемо. 30 квітня знову зберемося і розглянемо питання про затвердження бюджету на 2014 рік».

Оксана Кириченко


Коротко

9, 56 грн. на день становить вартість харчування дітей у дитячих садках міста;

5 тис. грн. виділено на видання книги  «Не загубись, чорнобильська скорбото»;

16,5 тис. грн. – для придбання засувок та муфт обжимних на водопровідні мережі міста;

2 тис. грн. – на допомогу у зв’язку з хворобою депутата Анатолія Гузя;

10 тис. грн. – для придбання засобів обліку видобутих підземних вод;

2 тис. грн. – для придбання лінолеуму  в ДНЗ №2;

14 тис. грн. – для виготовлення 7 контейнерів для сміття;

995 тис. грн. – на капітальний ремонт доріг міста;

50% – пільги по сплаті земельного податку надано КП «Гадяч-житло»;

7% – пайової участі визначено для торгово-розважального комплексу «Скорпіон».

 

6 коментарі до “«Жовтня» скоро не буде

  1. Замість того щоб думати яким чином відродити готель Жовтень,та яким чином зробити так щоб Гадяч став привабливим для туристів ( а для цього потенціалу та можливостей більш ніж достатньо),вони думають як його скоріше ліквідувати та передати в “зрозумілі” руки! Лише говорять (та навіть наполягають), що “відвідувачів не має”, виникає питання – а що ви зробили для того щоб були “відвідувачі”? Одним словом – ГАНЬБА!!!

  2. Че-то мусорные контейнеры шибко дорогие. НЕ?

  3. вартість контейнерів не низька. подивіться самостійно в інтернеті. там є пропозиції по готовим контейнерам. але ж у статті вказано, що кошти виділено на виготовлення. та найцікавіше, мабуть, дороги. капітальний ремонт. КОЛИ, Б…Ь??????? чи ще одного будиночка пані мер прикупить?

  4. У 2013р. “капітально відремонтували” ділянку дороги по вул. 50 років жовтня від Сарського перехрестя в бік школи інтернат.Згідно договору з підрядною організацією, яка виконувала ремонт дороги гарантійний термін складає три роки. Після закінчення робіт ще не минуло і одного року, але зазначена ділянка дороги знову потребує ремонту.Запитання – пропозиція до “оплоту”справедливості та борців з корупцією – редакції газети “Базармедіа”: чи не цікава для вас ця тема? Візьміть інтерв’ю у керівників підприємств, які укладали відповідний договір ( як “замовника” так і “підрядника”) і керівництва міської ради. Їхні відповіді сподіваємось побачити на сторінках вашого тижневика.Те, які запитання їм будуть задані може стати оцінкою професійної придатності шановної редакції.

  5. А чому не хочуть жити в Жовтні??? Води немає, обслуговування немає , зручностей немає. Ціна на проживання майже така як в Віанорі чи Едемі. … Може спочатку треба вкласти гроші в ремонт, придбання бойлерів для гарячої води, придбання білизни …… та ін. Але чомусь влада веде себе так, ніби хтось вже “поклав око” на Жовтень. Гуртожиток НГВУ не дали….. то хоч готель забере. за дарма.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...