Сесія районної ради – «На манеже одни и те же»

Сесія районної ради - «На манеже одни и те же»

Сесія районної ради - «На манеже одни и те же»

Поділитися новиною

Сесія районної ради - «На манеже одни и те же»Ще два чи три тижні тому найпопулярнішою темою місцевих обговорень були нові призначення.

Хтось перемивав кісточки Беседі та Міняйлу — розпускали чутки, що начебто заява на звільнення вже в Полтаві. Хтось смачно обговорював відпустки заступників, дехто вже «саджав» у їхні крісла нових людей. Та найбільше було розмов про те, хто ж таки стане новим господарем району. Та після ускладнення ситуації в Криму злі язики трохи стихли. З’явилася нова тема – перебування військових на території району.

Тож саме це і стало приводом для зібрання позачергової сесії районної ради, де стало очевидним, що керівництво, яке так поспішно гадячани хотіли позбавити правління, нині чинне і продовжує роботу. Інше питання – як саме?

Основною темою обговорень серед депутатів стала суспільно-політична ситуація в районі, про яку голова райради Олександр Міняйло сказав: «У нас у Гадячі надзвичайно спокійна ситуація, така ж, як і в більшості регіонів України, за винятком деяких областей. І присутність військових – це всього-на-всього фрагмент військових навчань. І в цьому немає нічого тривожного. Тому апаратом районної ради підготовлено два звернення».

Третє звернення до розгляду запропонував депутат районної ради Олексій Матюшенко. До цих звернень додалися зауваження деяких депутатів — усі вони були доповнені, затверджені і прийняті на сесії.

(Текст звернень ми пропонуємо увазі читачів)

Говорили депутати і про матеріальну допомогу військовим. Наголосили на тому, що  більшість бізнесових структур району вже долучилися до акції на підтримку оборонців. У зв’язку з тим, що завдяки небайдужим жителям району військові просто закидані харчами, було вирішено з’ясувати організаційні питання.   

До обговорень долучився і депутат райради Євген Гончаров. Його звинувачення звучали на адресу керівників району: «Не треба нікого заспокоювати. Після ескалації практично оголосили війну – давайте називати речі своїми іменами. А місцева влада цих речей не стосується. Військові сказали, що ніде їх так не зустрічали, як у Гадяцькому районі. Спасибі тим молодим хлопцям, які зараз тут без краваток сидять. Це вони допомагають військовим. Давайте не шукати відмовок, давайте солдатів брати на харчування, бо люди зараз за свої гроші їх годують».

Депутат районної ради Анатолій Цимбал запропонував всю поміч звозити у райвійськкомат. Але Валентин Товстий висловив іншу думку: «…Районний військовий комісаріат не повинен рахувати кілограми та банки з салом. Треба вирішити, хто цим буде займатися». Тому було створено ініціативну групу, до якої увійшли Олександр Міняйло, Олексій Матюшенко і Володимир Цимбал – саме вони слідкуватимуть за коштами та харчами, які будуть направлені військовим, що нині перебувають на території району. 

Депутати подякували сільським головам за ініціативність у зборі продуктів та грошей, але попросили, щоб ті слідкували за ситуацією в селах, щоб провели сходки, також створили ініціативні групи, аби не було самозванців, які зупинятимуть машини і труситимуть водіїв.

Про кадрові питання на засіданні сесії районної ради мова не йшла.

Засідання сесії районної ради відбулося 20 березня.

А 22 березня 2014 року, на офіційному сайті Президента України розмістили  Розпорядження в. о. Президента України № 245/2014-рп  «Про звільнення В.Беседи з посади голови Гадяцької районної державної адміністрації Полтавської області»

Олена Козаченко

Фото Оксани Кириченко

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...