Мисливці району у пошуках правди

Мисливці району у пошуках правди

Мисливці району у пошуках правди

Поділитися новиною

Мисливці району у пошуках правдиУ минулому номері тижневика була опублікована стаття від мисливців району. Вона набула чималого розголосу і обговорень, тому активісти вирішили зібратися в неділю в приміщенні РДА, щоб з’ясувати наболілі проблеми.

На своєрідну мисливську нараду зібралося чимало люду – зал був повен.

 Засідання почали з того, що на початку цього місяця були збори первинних мисливських організацій, на яких обговорювалося одне питання — ситуація, яка склалася з мисливськими угіддями району.  Саме тоді було прийнято рішення через засоби масової інформації звернутися до мисливців і рибалок району. Тому першочерговим було обговорення даної публікації.

Також на розгляд винесли два питання: про повернення мисливських угідь у користування громадського об’єднання мисливців і рибалок району (доповідав Анатолій Вербовецький), а також повернення приміщення УТМР по вул. Гетьманська 34, у користування громади (Олена Павловська).

У обговоренні першого питання взяв участь Іван Сизьон, директор «Хантерс»: «Якщо хтось хоче, щоб можна було нормально полювати, то не заважайте тому, що зараз є. Ви порівняйте з тим, що було раніше. Забезпечення кормами стовідсоткове, у лісі постійно єгері, за всім слідкують. Уся робота, яка повинна робитися, виконується».

…..??????  «Я пропрацював 21 рік лісником, 8 – єгерем у Березовій Луці. Лебеді в Ручках виводилися кожен рік, у минулому році з дозволу Беседи виводок лебедів (було 8 малих, двоє старих) вибили. Лосів у Петрівці побили. Приїхав Ванька один, Ванька другий, Беседа, Гребенник набили свиней, кіз, сіли й поїхали».

Одним із проблемних питань була відмова сільських голів від продовження договорів з УТМР. Мисливці говорять, що це були накази керівників району. Але цю інформацію планують перевірити.

Мова йшла й про те, що деякі члени президії, знаючи про проблеми організації, домовилися між собою і з керівництвом району про ліквідацію УТМР та поділу її в своїх інтересах.

Засідання вів Олександр Кузьменко, який розповів, що «під час походів у райдержадміністрацію задавали одне питання: «Чи в змозі ми фінансово утримати організацію?» Чому воно так турбувало наш району, не зрозуміло. Давайте себе запитаємо, як вона існувала 90 років? …Ще не все втрачено, і угіддя можна відтворити. Було б лише бажання. Ви подивіться, що робиться з лісами? Я думаю, що ми повинні повернутися до громадського об’єднання. А також хотілося б дізнатися з якою метою створено ландшафтний парк, ким він фінансується і яку користь приніс населенню? Хто встановив такі межі, що не можна ні полювати, ні рибалити. Виникає питання, для кого він створений?»

Активісти нарікали на те, що заборонений відпочинок з вудкою, лунають погрози і що навіть встановлені межі для відпочинку на березі Псла. 

На нараді був присутній і голова районної ради Олександр Міняйло, який відповів на задані питання від народу.

А депутат районної ради Олексій Матюшенко пообіцяв, що допоможе у вирішенні проблем і оформленні депутатських запитів, наголосивши на тому, що потрібно зібрати факти.

 

P.S. Засідання мисливців і рибалок відбулося на високих тонах і на емоціях. Хотілося б, щоб цей запал не лишився безслідним, а допоміг їм у вирішенні всіх проблем.

 

Олена Козаченко

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...