10 запитань районному військовому комісару Геннадію Розколотьку

10 запитань районному військовому комісару Геннадію Розколотьку

10 запитань районному військовому комісару Геннадію Розколотьку

Поділитися новиною

10 запитань районному військовому комісару Геннадію Розколотьку1. Геннадію Анатолійовичу, до редакції звернулася жінка, яка стривожена тим, що її чоловіка викликано у військкомат. Говорить, що на руках у неї семимісячна дитина, і  жителька району боїться залишитися без годувальника. Тож виникає запитання: кого в першу чергу призивають виконувати військовий обов’язок?

— Першими будуть призвані ті військовозобов’язані, для яких надійшли заявки від командирів частин, тобто чоловіки, які потрібні для військово-облікової частини. Ці положення передбачені указом виконуючого обов’язки Президента України від 17 березня 2014 року.

Що стосується обмежень під час військової мобілізації, то їх мають  військовозобов’язані, які заброньовані за народним господарством та ті, які виховують 4 і більше дітей.

2. Що мається на увазі за народним господарством? Уточніть перший пункт.

— Це перелік відповідних спеціальностей, які необхідні для невідкладного виконання завдань, які стоять перед тим чи іншим підприємством. В основному це керівники підрозділів і заступники. Це ті спеціальності, без яких не можуть працювати ті чи інші організації. Керівники підприємств бронюють дану категорію осіб під час мобілізації, і вони мають пільги.

3. Хто ще відноситься до пільгових категорій?

— Народні депутати та військовозобов’язані, які мають 4 і більше дітей.

4. Чи йдуть люди у військкомат і якщо йдуть, то чого?

– Багато хто звертається добровольцями, але питання стосовно призову вирішується в іншому ракурсі. Тобто необхідні ті спеціальності, які надходять по заявках командирів частин, це не призов усіх, хто бажає. Але попутно ми рекомендуємо й тих, хто до нас звертається. Це повинні бути люди з гарним станом здоров’я. А військовозобов’язаним, які перебувають на обліку, пропонують призиватися на військову службу за контрактом у Національну гвардію чи в інші підрозділи, а також на військову службу в резерві. Таку роботу ми проводимо серед тих людей, які зараз звертаються. Але я ще раз повторюю, що це люди військовозобов’язані, тобто  рядовий склад до 40 років, сержанти – до 45, молодші офіцери – до 50, старші – до 55. Тобто не військовозобов’язані не будуть призвані.

5. Нині в Україні, як Ви вже згадали, йде часткова мобілізація. Які дії районного комісаріату в цьому плані?

– Проводяться заплановані заходи, що відповідають мобілізаційним планам, які визначені указом.  У рамках цих заходів люди оповіщаються, прибувають у військкомат, і ми роз’яснюємо, що, де, коли, хто буде призваний, якщо буде в цьому необхідність.

6. Добровольців багато?

– Близько 68. Але офіційно на службу будуть призвані 22 чоловіки. Решта – це не військовозобов’язані, вони не мають юридичної сторони призову. Ніхто чоловіка чи жінку 58 і 70 років призивати не буде. Ми займаємося лише військовослужбовцями.

7. Поки що з нашого району в Національній гвардії нікого немає?

– Ні, поки бажаючих не було.

8. Поясніть, будь ласка, таке: чому молодим хлопцям поштою надходили виклики? Це були планові заходи чи пов’язані з ситуацією в країні?

– То були планові заходи, які проводяться задля запису людей до відповідної військової частини. Це такий порядок. Людям, які приписані до військової частини, потрібно знати, в які терміни, куди і коли вони зобов’язані з’явитися. Ця робота посилилася у зв’язку з тим, що пішли додаткові заявки, і ми додатково проводимо відбір людей. Попутно їх запрошуємо у військкомат і вклеюємо їм розпорядження.

9. Знаю, що 21-річному хлопцю прийшов виклик, де вказано «Запрошуємо на співбесіду». Що малося на увазі?

— Ми викликаємо, щоб уточнити дані,  тому що нині значна міграція населення, тобто люди, які прописані в нашому районі, проживають в інших містах. Тому ми перевіряємо адреси, сімейні обставини, контактні телефони для того, щоб, якщо буде необхідність, вчасно з’явитися у військкомат.

10. Скажіть, будь ласка, паніки, як такої, немає, дзвінків багато у військкомат?

— Ні, ситуація під контролем. Коли заходи оборонного характеру посилилися, то було багато дзвінків, але ми вчасно все пояснюємо людям.

Наприклад, розказуємо, що раніше на збори не призивалися вчителі, люди, які працюють під час весняно-польових робіт, але з указом часткової мобілізації ці всі обмеження знялися. Залишаються пільгові категорії, про які ми говорили. Хоча нині до законів можуть вноситися поправки.

— Дякую за розмову.

Спілкувалася Олена Козаченко

4 коментарі до “10 запитань районному військовому комісару Геннадію Розколотьку

  1. 22.9 я відвідав “десну”. там зараз “навчається” мій племінник. ротний пояснив, що військомату належало мобілізувати спеціаліста-ремонтника , а за 45 діб його б “перепідготовили” проте племінник взагалі не служив , то як він міг бути призваним в рембат?це питання до пана розколотька. готую скаргу президенту, міністру оброни,рнбо

  2. [quote name=”Oleg”]Больше дураков нема
    Хитрые запастись справками, умные-заробляют в России, только по селам непросыхаемых собирают

    Правильно сынок параши сказал: “Все умрут, а я останусь”[/quote]
    Ти балакав з сином Президента чи сам з собою?І де ти бачив хоч одне непросихаєме у нас село?Я гнав машину з Горького і остановились на ніч десь на границі Ліпецької і Воронезької області,ото ,був цирк.

  3. А чи був сам пан Розколотько в зонi АТО? Слава Українi!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...