Звернення мисливців і рибалок Гадяцького району до громадян та прокурора Гадяцького району

Поділитися новиною

Шановні громадяни Гадяцького району!

У минулому році на території нашого району припинило існування Українське товариство мисливців і рибалок. Ця організація об’єднувала мисливців та рибалок з метою сприяння активному розвитку любительського мисливського, стендового і рибальського спорту, охорони, відтворення, збереження, раціонального використання тваринного світу.

 У наших лісах мешкають кабани, косулі, лосі, завезені та успішно розмножуються олені. У болота випускалися дикі качки, на лугах були заселені цікаві хутрові звірі – бабаки. І це завдяки  роботі громадської організації, яка налічувала в своїх рядах понад 500 однодумців. Для кожного з нас полювання не було засобом наживи. Полювання – це засіб спілкування з природою, друзями. Кожен з нас почував себе рівним і захищеним в організації, якій виповнилося понад 90 років, в якій перебували наші батьки і діди.

 У 2013 році закінчився термін оренди земель нашим товариством, і виникла проблема в переукладенні договорів із користувачами земельних ділянок, селищними радами.

Згідно ст. 22 закону України «Про об’єднання громадян» переважне право на користування мисливськими угіддями мають користувачі мисливських угідь, які продовжують строк користування цими угіддями.

Гадяцький район багатий на лісові масиви, в яких мешкають дикі тварини: кабани, косулі, лосі, олені. Цілком зрозуміло, що полювання на копитних тварин не може не приваблювати багатих людей при владі. Перебувати в організації і бути на рівні з усіма мисливцями для них непристойно. Потрібно мати щось своє. Дивлячись на маєтки свого лідера, на власні мисливські угіддя з загонами диких кабанів, нашим керівникам хотілось бути схожим на свого вождя. Недарма перші особи району розпочали будівництво маєтків на березі річки Грунь, відхопивши собі по декілька гектарів лісових масивів, тим сам створюючи собі власне «межигір’я». Недоставало лише власних мисливських угідь, тому було прийнято рішення відібрати мисливські угіддя в УТМР шляхом тиску на голів сільських рад з метою не допущення переукладення договорів на оренду землі з УТМР.

Керуючи молодими регіонами, у минулому член президії районної ради УТМР, директор ООО «АСК» Боцула O.A. за підтримки голови райдержадміністрації Беседи В.М., голови районної ради Міняйла О.В. та інших однопартійців, «підім’явши» під себе потрібні їм селищні ради, створили своє мисливське господарство «Горизонт», ігноруючи думку громади. Неодноразові походи та звернення членів президії районної ради УТМР до керівників району з проханням зберегти громадську організацію, результатів не дали. Адже карта поділу мисливських угідь уже була виготовлена задовго до закінчення терміну дії оренди. У цьому члени президії переконалися на власні очі, адже побачили її на столі заступника голови Гадяцької райдержадміністрації Лукаша O.P. під час чергового походу.

На жаль, спонсор товариства «Гадячсир», представником якого є Дядечко Г.В., зрадив мисливців, з якими довгий час співпрацював, вступивши в зговір з керівництвом району, створив своє мисливське господарство «Хантерс», поділивши мисливські угіддя, які належали УТМР, з «Горизонтом». Хотілося б зазначити, що орендарем мисливських угідь «Хантерс» є жінка, яка проживає в м. Києві, яку ніхто ніколи не бачив і яка до полювання, мабуть, не має ніякого відношення.

Розділивши мисливські угіддя, нові власники позбавили можливості мисливців ходити по полях, по яких раніше ходили та проводили полювання на хутрового звіра та пернату дичину на водоймах. Пошматувавши мисливські угіддя, нові «хазяїни» поділили між собою лісові масиви. Їх не дуже цікавлять поля, луки, болота, де в даний час, унаслідок проведення браконьєрських полювань, майже зовсім не залишилося зайця, який є важливим об’єктом полювання. Можновладців не вабить полювання на хутрового звіра та пернату дичину, адже вони мисливці за престижем, а не за покликанням. Згідно ст. Закону України «Про мисливське господарство та полювання» мисливські тварини, що перебувають у стані природної волі в межах території України, є об’єктом права власності України, є об’єктом права власності українського народу, а не представників корумпованої влади. Знехтувавши думкою членів товариства, яке ще діє на території, пан Дяченко Г.В., вступивши в зговір з головою обласної ради УТМР Боровиком, придбав у свою власність приміщення УТМР в м. Гадяч, по вул.. Гетьманська, 34, грубо порушивши чисто людські норми, не кажучи про законодавство.

Також, звертаємось до рибалок району. Знаємо, що ви також не задоволені відношенням до вас. Так склалося, що майже всі штучні водойми перебувають в оренді. Відпочинок з вудкою на таких водоймах коштує від 50 до 150 грн. за день. Спроби підпорядкувати хоч деякі з них і зробити доступним рибальство для всіх не увінчались успіхом.

Неодноразово зверталися до керівництва району надати громаді тимофіївську водойму для ведення рибальського господарства. Писали звернення в засоби масової інформації до голови райдержадміністрації, голови партії регіонів Беседи В.М. допомогти зробити рибальство доступним відпочинком для молоді. Але, проаналізувавши, наші «мужі» вирішили не ділитися з громадою і привласнили водойму собі.

Завдяки мужності і героїзму героїв майдану скинута бандитська влада, яка на чолі з Януковичем ґвалтувала й грабувала цілий народ. Їх не цікавило життя й думка людей. Збагачуючись, вони, які обіцяли краще життя вже сьогодні, розвалили економіку країни, боєздатність армії, розграбували казну та державні природні багатства.

Настав час повернути награбоване законним власникам – українському народові.

Мисливці та рибалки Гадяцького району звертаються до всіх первинних мисливських колективів з проханням звернутися до селищних рад по питанню розірвання договорів оренди мисливських угідь з «Горизонтом» та «Хантерсом», оскільки рішення було прийнято незаконно, під тиском керівництва району і в супереч думки громадян.

О. Білич, В. Клітинський, А. Вербовецький, О. Кузьменко, І. Мороховець, мисливці та рибалки Гадяцького району

12.03.2014 року

LIVE OFFLINE
track image
Loading...