Час бути громадянами! ®

Час бути громадянами! ®

Час бути громадянами! ®

Поділитися новиною

Час бути громадянами! ®Головним уроком для жителів східних і південних областей, отриманим з усіх подій, які відбулися за останній час в Україні, стало те, що не можна залишатися байдужим до політики. Уїнстон Черчилль якось сказав: «Якщо ви не цікавитеся політикою, то політика зацікавиться вами». Справжню суть цього «крилатого» вислову» багато хто з нас починає розуміти тільки зараз. Але, як кажуть, краще пізно, ніж ніколи.

 

Як би ми не ставилися раніше до нашої держави, нам усім пора зрозуміти: якщо ми живемо в Україні, то нам слід поводитися як громадянам України, а не як жителям іншої країни, які опинилися тут випадково і ненадовго. Ні, нам тут жити, і тому ми повинні говорити! І тоді нас будуть слухати і чути.

Тому потрібно формулювати й публічно висловлювати свою думку з приводу подальшого розвитку країни. Доводити цю думку до політиків і державних діячів, контактуючи між собою і з ними в різних формах. Зрештою, банально ходити на вибори і голосувати не за «своїх» і не щоб комусь за щось «помститися», а за тих, хто здатен відстоювати наші інтереси і діяти в наших інтересах.

Абстрагуючись від того, що відбувалося останніми місяцями, сьогодні передусім потрібно прийняти незаперечний факт: в Україні зараз триває президентська виборча кампанія.

На даний момент уже опубліковані у ЗМІ президентські рейтинги. З них випливає, що найбільшою популярністю в країні користуються три кандидати: Порошенко, Кличко і Тимошенко. Безумовно, кожен із перерахованих політиків має певну підтримку, у тому числі й на південному сході. Однак очевидно, що найбільш прийнятним саме для цього регіону країни є Віталій Кличко. Причин є декілька.

По-перше, він не асоціюється з одвічним електоральним протистоянням по лінії «Схід – Захід», яке домінує в Україні на всіх виборах, починаючи з 1991 року. По-друге, за свою відносно коротку кар’єру як політика (що в наших реаліях є «плюсом», а не «мінусом»), він показав себе як прагматик, рівновіддалений від радикалів з обох «полюсів». По-третє, він не олігарх, оскільки свої гроші заробив сам, і більшість з нас бачили в прямому ефірі, як він це робив. По-четверте, він, мабуть, єдиний кандидат (не тільки з трійки лідерів, а й з усього списку), який користується приблизно однаковою ( і при цьому досить високою) підтримкою в усіх областях країни. Ну й, нарешті, по-п’яте, це людина, яку добре знають і поважають У ВСЬОМУ СВІТІ (а це для України зараз дуже важливо).

Людина з такими якостями цілком може претендувати на роль лідера нації. Кличко не допускає конфліктів і суперечок, підтримує реформи. Зараз використовує свої великі особисті зв’язки у світовій політиці для організації підтримки України. При цьому не особливо церемониться і з нинішнім «тимчасовим урядом» – публічно (на сайті партії «УДАР «) попередив уряд про відповідальність і ймовірність того, що Майдан може владу змінити.

Звісно, кожен буде визначатися зі своїм вибором самостійно. Але все ж хочеться закликати всіх на майбутніх президентських виборах уважно дивитися, кого обираємо. Щоб не вибрати нового узурпатора влади. Навпаки, нам потрібно вибрати людину, яка прагне не владу свою збільшити, а створює і гарантує умови для конструктивної роботи уряду і розвитку країни.

Ірина Коваленко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...