Безпечна дорога до школи!

Поділитися новиною

Керівництво УДАІ УМВС України в Полтавській області занепокоєне кількістю дорожньо-транспортних пригод за участю дітей. На території району зареєстровано дорожньо-транспортну пригоду, в якій 2 дитини отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Рік у рік не зменшується кількість шляхових пригод, у яких гинуть і калічаться неповнолітні. Основними причинами пригоді є раптова поява дітей на проїжджій частині дороги, перехід вулиці в забороненому місці, рух по проїжджій частині при наявності тротуарів, грубі порушення правил дорожнього руху юними мотоциклістами та велосипедистами. Не будемо наводити приклади трагічних випадків шляхових пригод, учасниками яких є діти, наносячи новий біль їх близьким і рідним.

 

Тому з метою профілактики та попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму на території області проводиться тиждень безпеки руху дітей «Безпечна дорога до школи». Його мета – проведення максимуму заходів, спрямованих на запобігання шляхових пригод, в які потрапляють діти.

Хочеться звернутися до вчителів та вихователів. З перших же днів занять необхідно ознайомити учнів з правилами поведінки на вулицях і дорогах, нагадати про їх суворе дотримання.

Особливе прохання до вас, батьки. Виконуйте самі і вимагайте виконання правил дорожнього руху від дітей. Ще раз нагадайте їм правила поведінки на вулиці. Не доручайте керування транспортними засобами неповнолітнім, які не мають необхідних навиків та прав на керування. Перш ніж відпустити дитину в школу, треба показати, яким шляхом іти, де можна переходити і як переходити дорогу. Особливо це стосується батьків, діти яких першокласники. Треба довести до свідомості дитини, що переходити вулицю необхідно в спеціально відведених місцях і лише тоді, коли немає поблизу транспорту.

Шановні водії, будьте уважними за кермом. Краще мінімально стишити рух, коли бачите дітей, які знаходяться на шляху або поряд з дорогою. Усім відомо, що діти є діти, вони часто не усвідомлюють того, що може трапитися біда, особливо під час гри.

Шановні батьки, дідусі й бабусі, водії! Докладемо всіх зусиль, щоб створити надійні умови для дітей, збережемо їхнє життя і здоров’я. Державтоінспекція звертається з вимогою, проханням та застереженням до всіх учасників дорожнього руху: будьте уважними і обережними. Один невірний крок може призвести до трагедії.           

О. Березовський, начальник ВДАІ Гадяцького району, капітан міліції

LIVE OFFLINE
track image
Loading...