Стало відомо, які ліки неефективні

ліки
Поділитися новиною

лікиЗ’явився список препаратів, які зовсім не мають лікувальної цінності. Лідером в антирейтингу став препарат від вірусних захворювань «Арбідол», який також називають «Імустат» і «Арпевлю». Ефективність цього препарату досі не доведена, хоча його створили 1974 року. Серед непотрібних ліків фахівці зазначили препарат для печінки «Ессенціале». Лікарі дійшли висновку, що він, навпаки, калічить печінку і може викликати запалення або застій жовчі. На третьому місці – «Хілак форте», «Ентерол», «Біфіформ» та інші пробіотики для відновлення мікрофлори кишечника. Дослідники з’ясували, що препарати містять мертві мікроорганізми, непотрібні для органа. Окрім цього, препарат «Мезим форте» та інші засоби, до складу яких входить панкреатин, вважають неефективними для лікування діабету або панкреатиту.

«Корвалол» також не має жодної цінності для організму. Натомість він може викликати залежність, якщо приймати його регулярно, спровокувати неврологічні порушення і вплинути на сексуальну функцію. Також учені не рекомендують лікувати кашель «Геделіксом». Екстракт листя плюща в його основі вважають неефективними ліками від кашлю.

У списку близько 15 найменувань неефективних і часом шкідливих ліків. Серед них «Валідол», «Троксевазин», «Синупрет», «Ново-пасит», гомеопатичні засоби тощо.

ukrmedia.center.

УВАГА: фальсифікат! В Україні заборонили продаж популярних ліків від застуди

В Україні заборонили продаж препарату «Афлубін», який використовується при лікуванні грипу та ГРВІ. Про це йдеться в розпорядженні Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

До заборони продажу й використання препарату «Афлубін» (краплі оральні по 20 мл) серії 7351286 із маркуванням австрійського виробника «Ріхард Біттнер АГ» призвів встановлений факт фальсифікації даного лікарського засобу.

У зв’язку з цим Держлікслужба зобов’язала всі суб’єкти, що здійснюють реалізацію, зберігання та застосування цього препарату, перевірити наявність засобу «Афлубін» вказаної серії та вилучити її з обігу шляхом знищення. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...