«Думали, димохід нам почистять, а «обчистили» кармани…»

Фото використане як ілюстрація.

Фото використане як ілюстрація.

Поділитися новиною

Фото використане як ілюстрація.Минулий тиждень виявився нелегким для вепричан – у село навідались шахраї.

 «Зловили їх під обід. Визвали голову сільради, а він уже допоміг справитись», – у телефонній розмові розповідає вепричанка Ганна Летик.

Троє молодиків завітали вранці у село, ніби із газової служби, виписували акти на димоходи. У формах, із посвідченнями, відповідними документами і квитанції виписують. Ніщо не викликало підозри.

За акт на димохід брали 60 гривень – таку дорожнечу пояснювали тим, що по закінченню сезону приїдуть та ще й почистять кожному «клієнту» димохід.

Відрізнити «підробних» газовиків від справжніх вепричани не змогли.

«Чемні такі хлопці, знають, яка техніка у кого в будинку стоїть, – ділиться ошукана Раїса Нестеренко. – Усе у них чітко на перший погляд…

Я вийшла його провести на вулицю, а там вже купа людей зібрались. Стоять чекають. Як виявилось, «лохотрон».

Довірливі селяни із радості, що за документом  не доведеться їхати аж у Гадяч, «купували» акти і сусідам, і родичам. Як наслідок, лишились і без актів, і без грошей…

Заїжджих було четверо – троє молодиків і водій. У посвідченнях, якими вони  «світили» перед вепричанами, указано, що фірма зареєстрована аж у Київській області. На руках мали повний перелік вулиць та будинків. Відразу із місця події їх забрали у райвідділ, а авто – на штраф майданчик.

Керівництво «Гадячгаз» від коментаря відмовилося. Самі вепричани кажуть, що списки злодіям надало наше місцеве підприємство. Так це чи ні – дізнатись не вдалося. 

Але навіть після такого обману жителі села не втратили людяності – просять не карати «гастролерів».

«Ми ж розуміємо, що їх хтось відправив, не самі ж вони до нас приїхали. У нас діти їхнього віку, ми не хочемо їх наказувать. Нехай би тільки гроші повернули…»

Тим часом речник нацполіції у Полтавській області Юрій Сулаєв коментує дану ситуацію так:

«До поліції Гадяцького району надійшла інформацію про те, що 19 листопада в селі Веприк невідомі чоловіки, з метою заволодіння грошовими коштами, представляючись працівниками ТОВ «Газпромбезпека», шляхом обману здійснили обстеження димоходів та витяжок будинків у жителів даного села без відповідних документів.

Поліція проводить заходи із встановлення та затримання осіб, причетних до скоєння даних злочинів. Відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років».

Оксана Кириченко

Як виявилось, подібних ситуацій цього тижня було кілька. Жителі Гадяцького району скаржились на те, що люди, представляючись працівниками соцслужб, виманюють у них кошти. Тому, шановні громадяни, будьте пильними. Не впускайте підозрілих осіб у своє житло. Обов’язково перевіряйте документи. При будь-яких незрозумілих діях повідомляйте відділення поліції.  Не дайте себе ошукати. 

 

8 коментарі до “«Думали, димохід нам почистять, а «обчистили» кармани…»

  1. Розповим вам як було все насправд.ТОВ “Газпромбезпека”згидно дозволу Териториального Управлиння Державнои служби гирничого нагляду та промисловои безпеки Украини у Киивський области та м.Киеви миста реестрации проведення робит з обстеження димових та вентеляцийних каналив в Полтави та Полтавський области.Звернувшись в ПАТ”Гадячгаз” що знаходеться в Полтавський обл. м.Гадяч та надали копии дозвильних документив головному инжинеру.Переглянувши их ним було надани населенни пункти та списки абонентив в яких були видсутни акти на ДВК.Зранку 19.11.2015р.Керивники разом з стажерами прибули в населений пункт с.Веприк розпочавши проведення робит.Попрацювавши до обидньои перерви керивники видихали поладити автомобиль в якому ихавши в с.Веприк лопнув диск.Стажери залишившсь сами до них прибув голова селичнои ради и викликав не перевиривши документи наданни йому и викликав “полицию”.Приихала “полиция” и без нияких пидстав не перевиривши наданни им документи забрали их у виддил.

  2. У “полиции” до них працивники “полиции” застосовували физичну силу для того щоб вони пидписали неправдиви покази. И потим працивники “полиции” вилучили незаконними диями акти и квитанции для проведення робит.Ци вси спрямовани дии в сторону ТОВ”Газпромбезпеки” з тою метою щоб в райони працювали ти организации яки роблять видкати Гадяцький “полиции”.Тому им и непотрибна така организация як ТОВ”Газпромбезпека” яка працюе за всима нормами управлиння праци.Факт побиття працивника зафиксований у Гадяцький Прокуратури та у Генеральний Прокуратури Украини.Надиемся що Гадяцька “полиция” яка дияла не правомирно до организации ТОВ”Газпромбезпека” и ии працивникив, принесуть свои публични вибачення.А що до “журналиста”Оксана Кириченко одне запитання,як можна надавати публичну информацию не перевиривши ии,и тим чином вводити в обман людей..И нагадую вам що за неправдиву информацию журналиста також е криминалина видповидальнисть.Нажаль схеми працюють надали.

  3. Правильно. все знают как наша “полиция” гребет деньги. и как они боятся остаться без “отката”. все сделают, лишь бы карман набить.

  4. “У формах, із посвідченнями, відповідними документами і квитанції виписують.” — так в чому ж тоді “лохотрон” ??? і за що їх затримали???

  5. Враховуючи «маргинальні» коментарі до статті журналістського розслідування щодо дій «пічників» у с.Веприк Гадяцький відділ поліції скористається правом викладення обставин згаданих подій і у своїй інтерпретації.
    По-перше, дії поліцейських були зумовлені повідомленням про протиправні дії, на той момент, невстановлених осіб від громадян та службових осіб органів місцевого самоврядування, а не конкурентів з Гадяцьких підприємств.

  6. По-друге, під час огляду документів, що знаходились у молодих людей, які надавали «послуги» поліцейськими виявлено бланки актів уже із заповненими параметрами. Наприклад, не знаючи ні адреси споживача, ні параметрів використовуємих приладів, «горе пічники» уже знали: радіус закруглення димової труби, справність оголовка, справність вентиляційних каналів, величину тяги в каналах на день перевірки (???), кратність повітрообміну приміщення. І всі акти ще до заповнення параметрів і висновків (позитивних чи негативних) уже були підписані керівником суб’єкта господарювання та його підпис засвідчений печаткою підприємства. У той же час заповненні бланки Актів перевірки з адресами та даними споживачів після отриманої плати 60 грн. не містили висновку про відповідність або не відповідність придатності до експлуатації. Не знаходите елемента шахрайства???

  7. По-третє, про «покази». Окремі особи, що надавали «послуги» по обстеженню димоходів та приймали від громадян готівку, мали при собі посвідчення працівників підприємства. У той же час ні у день повідомлення про шахрайські дії, ні на даний час підприємством не надано жодних підтверджень трудових відносин із зазначеними молодими людьми. Покази чи пояснення зазначені особи давали самостійно і з роз’ясненням положень ст. 63 Конституції України. На досудовому слідстві покази мають другорядну роль, оскільки слідчий повинен перевірити їх, наприклад, як самооговор, тощо. Якщо ж до «поважних» працівників підприємства (а вибачте, за суперечність, не зовсім працівників) застосовувались неправомірні заходи, то чому ж повідомлень про це не зроблено саме у день події. Надумали і звернулись через три доби (???). Відповідь – це спосіб захисту з метою уникнення передбаченої законодавством відповідальності. Хай би якою вона не була.

  8. По-четверте, щодо усіх закидів коментаторів про неправомірність дій правоохоронців району та «підкупності» журналістів. Панове коментатори, запам’ятайте, що Гадяччина – це козацький край із достойною історією місцевого самоврядування традиції якого дійшли до наших днів. Безкарно ошукувати НАШИХ ЛЮДЕЙ Вам не дозволять ні правоохоронці, ні журналісти, ні самі громадяни!!!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...