Як у райраді голову переобирали

Як у райраді голову переобирали

Як у райраді голову переобирали

Поділитися новиною

Як у райраді голову переобирали18 листопада вперше засідала сесія Гадяцької районної ради нового скликання. Традиційно відкривала засідання голова районної виборчої комісії. Спершу вона урочисто представила новеньких депутатів і познайомила їх із більш досвідченими (повний список депутатів 7 скликання шукайте у №45 «БМ в Україні»).

Та все ж перша сесія скликається саме для того, щоб переобрати керівний склад райради.

Цього ж разу на вибір депутатам подали 2 кандидатури – Володимир Нікітенко та Іван Доля. Думки із приводу вибору розділились –  підтримували як першого, так і останнього, та й критикували обох. Але все ж Володимир Нікітенко набрав більшість депутатських голосів – 21 із 34 (за його опонента проголосувало 12 народних обранців).

Минулого разу Володимира Нікітенка обирали «важко». Кілька разів переголосовували і навіть сварились (згадаємо про блокування адмінприміщення і «сверженіє» попереднього голови).

Але цього разу голосування було спокійним  виваженим, депутати навіть назвали його «найдемократичнішими» за останній час.

Переобравши голову, депутатський корпус створив 5 постійних комісій:

  • із питань бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку регіону, малого і середнього бізнесу та управління майном;
  • із питань місцевого самоврядування, забезпечення законності і правопорядку, депутатської діяльності та етики, зв’язків із засобами масової інформації;
  • із питань аграрної політики та земельних відносин, екології та раціонального природокористування;
  • із питань соціального захисту населення та охорони здоров’я;
  • із питань освіти, культури, молодіжної політики, спорту та туризму.

Щоправда із персональним складом та керівництвом поки не визначились. Це питання розглядатимуть на другому пленарному засіданні сесії. Сесію не закрили, тож далі буде.

Оксана Кириченко

Впала в око відсутність іменних золотих табличок на депутатських кріслах. «Жорстка економія» на райраду, мабуть, не розповсюджується – тепер витратять кошти на новенькі надписи. Хоча більшість крісел так і лишаться без назви – нового депутатського корпусу майже наполовину менше (старий депутатський корпус налічував 56 народних обранців, тепер же лише 34).

Так і не зрозуміло, для чого ті таблички? Можливо, на іменному кріслі краще працюється? 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...