Лікар vs фармацевт — співпраця заради здоров’я пацієнта

Поділитися новиною

У наш час дуже важливо робити акцент на командній роботі. Це має велике значення для досягнення та підтримки успіху у всіх сферах, особливо в медицині. Як відомо, поліпшити стан здоров’я пацієнта можна в більшості випадків за допомогою раціональної діагностики та правильного фармаковтручання. Це створює потребу в мультидисциплінарному партнерстві в медичній спільноті: забезпеченні міжпрофесійної співпраці між лікарями та фармацевтами, знання яких у сукупності можуть зумовлювати покращення результатів при лікуванні пацієнтів.

Уже відомо, що мультидисциплінарна співпраця дає багато можливостей і чинить значний вплив на комплексну терапію. Фармацевтична допомога, яка базується на такому партнерстві, може сприяти підтримці позитивних терапевтичних результатів.

Лікар vs фармацевт — співпраця заради здоров’я пацієнта

Розподіл обов’язків і спільна робота позитивно впливають на якість медикаментозної терапії, уникають несприятливих інцидентів, пов’язаних із прийомом ліків, і є економічно ефективними, оскільки зменшують кількість візитів пацієнтів до лікарів. Наслідки міцної комунікації між лікарями та фармацевтами є важливою основою для побудови довіри між галузями. Крім того, інтеграція між професіями надзвичайно важлива для покращення догляду за пацієнтами та ефективності лікування шляхом доповнення один одного для ухвалення правильних рішень щодо ліків, безперервності терапії та безпеки пацієнтів. Для пацієнтів ефективна співпраця між медичною командою може сприяти кращій координації з медичними працівниками та більш ефективному лікуванню.

Зокрема, фармацевти у складі мультидисциплінарної команди можуть нести відповідальність, окрім відпуску ліків, за отримання повної історії ліків, виявлення та мінімізацію бар’єрів для відповідності та адаптацію схем терапії до індивідуальних потреб пацієнта. Крім того, часи пандемії підкреслили важливість співпраці лікарів і фармацевтів у підвищенні ефективності лікування та його оптимізації.

Співпраця та комунікація між представниками охорони здоров’я може здійснюватися, зокрема при використанні єдиного інформаційного простору. «Щотижневик АПТЕКА» (www.apteka.ua) — інфоресурс, що допоможе об’єднати лікарів та фармацевтів, а також надасть можливість ухвалювати обґрунтовані терапевтичні рішення та адаптуватися до інновацій.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...