Що робити туристу в Берліні: корисні поради

Поділитися новиною

Столиця Німеччини — найбільше місто Європи, де проживає близько 4 мільйонів людей. У його архітектурних пам’ятках, назвах вулиць і будинках — уся історія країни. Мегаполіс поділено на 12 округів, кожен не схожий на інші й має своє незвичайне та особливе життя.

Щоб відвідати столицю Німеччини, українцям достатньо закордонного біометричного паспорта. Якщо цікавить маршрут Вінниця Берлін автобус перевізника KLR Bus дозволить дістатися до місця призначення тільки з однією зупинкою для зміни транспорту в Хмельницькому. Не доведеться робити багато пересадок і купувати одразу декілька проїзних документів.

Коли найкраще їхати до Берліна

Немає гарантій, що погода буде ідеальною, це ніяк не залежить від виду подорожі — самостійно чи з туристичною компанією. Найкраще планувати поїздку на дати відомих заходів, що відбуваються в місті. Наприклад, узимку в Берліні проходять міжнародний кінофестиваль Berlinale або Зелений тиждень.

Багато цікавих подій пропонуєють відвідати на початку серпня — це, наприклад, фестиваль «Пивна миля». Можна відвідати Джазовий, Театральний фестивалі, Карнавал культур, Німецько-Французький та інші. Хоча подорож до столиці Німеччини буде гарантовано цікавою за будь-якої погоди, не завадить навіть улітку взяти з собою теплу кофту.

Що варто зробити за вікенд

Якщо подорож коротка, можливо, не вийде побачити все найцікавіше, що пропонує туристам Берлін. Проте цілком реально зробити головне:

  • завітати до Рейхстагу — ця будівля символізує демократію Німеччини, тому записуватися на екскурсію варто заздалегідь;
  • проїхатися на велосипеді за маршрутом Berliner Mauerweg 120 км — він охоплює найвизначніші пам’ятки міста;
  • влаштувати пікнік в одному з парків — наприклад, Тіргартен, Герліц, Брітцер Гартен;
  • відвідати концертну залу Берлінської філармонії;
  • побувати в одному з нічних клубів — столиця Німеччини славиться своїми тусовками.

В Берліні багато цікавого, тому навіть за короткої подорожі не доведеться нудьгувати. Придбати квитки для комфортної поїздки без складнощів варто на сайті перевізника KLR Bus онлайн.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...