Як вибрати онлайн курс

Поділитися новиною

Онлайн навчання сьогодні є одним з найдоступніших способів отримати нову спеціальність або вдосконалити вже наявні навички. Навіть затяті противники погоджуються, що онлайн-курси мають переваги: прослуховування з будь-якої точки світу, отримання конкретних навичок за мінімум часу, зручний формат навчання, велика ймовірність працевлаштується. Важливо вибрати варіант, який не тільки обіцятиме відмінні перспективи, але й той, що захочеться пройти до кінця, отримавши необхідні навички та сертифікат.

Критерії при виборі онлайн курсу

Для залучення клієнтів розробники курсів можуть йти на обман, обіцяючи “успішний успіх” після перегляду одного вебінару або величезний дохід за один місяць навчання. Насправді отримати величезний дохід за кілька днів можна тільки в казино. На початку в Кекс грати онлайн безкоштовно, а поступово можна дійти доходів. Тож до подібних обіцянок від авторів курсу потрібно ставитись обережно.

Критерії, що викликають довіру:

  • автор відповідає на ваші запитання;
  • обіцяє навчити ключові навички за 3-6 місяців;
  • передбачено допомогу у працевлаштуванні;
  • тривалість навчання 5-10 годин на тиждень.

Оптимальна тривалість курсу 4-6 місяців. За цей час можна здобути основні знання, освоїти ключові навички у професії. Подальше їхнє вдосконалення пройде на стажуванні чи роботі. А ось одне місячних курсів треба остерігатися, оскільки цього часу мало навіть якщо займатися в інтенсивному режимі. Не варто ризикувати і з дуже тривалими програмами (12-18 місяців), оскільки велика ймовірність їх не закінчити через брак самодисципліни.

Який формат онлайн курсу вибрати

Автори пропонують три основні формати своїх навчальних програм. Кожен має свої плюси та мінуси. Вибирати потрібно той, який найбільше підходить у вашому випадку. Коротко про основні формати онлайн-курсів:

  • живі вебінари — спікер працює зі студентами в онлайн режимі, ділиться особистим досвідом, моментально відповідає на актуальні питання, але не завжди є можливість розпланувати час, а якість запису низька;
  • записи лекцій — якість картинки та подання матеріалу на високому рівні, студенти можуть самостійно планувати свій час, але іноді знижується актуальність інформації, формат не формує навичок;
  • симулятори — занурення у робочі умови, теорія подається у зрозумілому вигляді, продумані практичні завдання зі зворотним зв’язком від фахівця.

Автори програми мають бути фахівцями обраної вами сфери та володіти майстерністю навчання. Їхня підтримка під час проходження практичних блоків та допомога у працевлаштуванні — незаперечні переваги при виборі онлайн курсу.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...