У Гадячі агресивний собака напав на людей: тварину застрелили правоохоронці

Поділитися новиною

Практично у центрі Гадяча, 20 січня, правоохоронці були змушені застрелити собаку, який нападав на людей.


Учора вранці, гадячани повідомили про те, що вулицями без нагляду бігає величезний собака, який проводиться агресивно.

Згодом, надійшла інформація про те, що він напав на жінку.

“Це сталося близько 9 ранку. Я йшла дворами до рідних. Разом зі мною була моя маленька собачка. Він накинувся неочікувано. Уже був весь у крові, мабуть, того дня, я була вже не перша його жертва.
Я підняла високо вгору свою собаку, щоб врятувати від нього. Тим часом він кусав мене за руки, намагався дістати собачку. Рвав на мені пальто, сумку, пакети, які тримала в руках. Не знаю, як мені вдалося відбитися”, – розповіла нам потерпіла.

До слова, вона звернулася до медиків. Не дивлячись на те, що наразі не відомо, чи була собака заражена сказом, жінці все ж призначили курс антирабічної вакцини.

Через деякий час, того ж дня цей же собака, у дворі будинку на вулиці Шевченка, 36 , накинувся на хлопчика, який вигулював свого улюбленця. Люди намагалися відбити дитину, використовуючи все, що було під руками – чоловіки, які у той час розчищали двір від снігу, відганяли собаку сніговими лопатами, але нічого не допомагало. Собака ставала тільки агресивнішою. Тому, вирішили викликати правоохоронців.


Прибувши на місце, на підставі ч. 13 ст. 46 Закону України “Про Національну поліцію”, згідно якого поліцейський може використати вогнепальну зброю, зокрема для знешкодження тварини, яка загрожує життю чи здоров’ю людей, правоохоронці здійснили постріл в собаку, внаслідок якого тварина загинула на місці події.

Як стало відомо згодом, того дня від агресивного собаки постраждали четверо осіб, серед яких дитина. Також загинув пес невеликої породи.

Коли у соцмережаж почали обговорювали ситуацію, дехто став на захист тварини, мовляв, правоохоронці повинні були застосувати більш гуманні методи, а не стріляти на враження. Проте, патрульний, насправді, діяв у межах закону. І, на нашу думку, саме у цьому випадку, поліцейські вчинили правильно.

Звісно, тварину жаль, але людське життя у рази важливіше. А тих, хто зараз кричить про гуманність, хотілося б запитати – якби цей пес розривав на шматки вас чи вашу дитину, чи просили б ви у цей момент у правоохоронців бути добрішими до оскаженілої тварини?


Вважаємо, що винним у всьому, що сталося, є тільки власник собаки. Так, він був не бездомним і мав власника, який проводився безвідповідально і час від часу забував слідкувати за своїм улюбленцем. А собака потребувала особливого нагляду, адже порода відноситься до переліку тих, які вважаються небезпечними (американський стафордширський тер’єр).

‘БМ”

Фото ілюстративне.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...