Льодовиковий період або апокаліпсис по-Гадяцьки

Поділитися новиною

Від початку року Полтавщину року «накрила» ожеледиця. Дороги стали «скляними», через що рух транспорту ускладнився, але відповідні служби зовсім не квапились посипати шляхи.

Громадяни у мережі, повідомляли, що з 4 січня, на дорозі від Гадяча до Опішні, постійно утворювалися чималі затори, оскільки безпечно проїхати автомобілі не могли, фури «спливали» у кювет. Загалом в області фіксували збільшення ДТП. Про подібні автомобільні колапси наші підписники повідомляли й щодо доріг Гадяч- Лохвиця, Гадяч-Миргород. Протягом кількох тижнів ситуація залишалася незмінною, лише рятувальники, патрульні та небайдужі громадяни допомагали водіям витягувати транспорт, що застряг на дорогах.
Не краща ситуація склалась й у самому Гадячі. Місцеві мешканці нам щоденно скаржилися у приватних повідомленнях та коментарях:
Вікторія Гаврилко: «Зима з ожеледицею прийшла, як завжди, несподівано… Піску мабуть не підготували, чи немає кому посипати – завжди причини знайдуть»;
Яна Кладько: «Ковзанка по місту, по вуличках, сполученнях до сіл! Ще той квест проїхати і ні в що не заїхати!»
Жанна Ярковська: «Ганьба нашій владі! В районі агрошколи взагалі я не памʼятаю щоб колись чистили чи посипали, хоча там проживає багато пенсіонерів які не мають змоги вийти в магазин, тому що суцільна ковзанка і нема нікому діла. Хоч би піску привезли. Люди посипають хто чим може. З дітьми також не пройдеш. Безсовісні!»

Дійшло до того, що гадячани почали самостійно посипати дороги. Так, увечері 8 січня, наш підписник у мережі Інстаграм, надіслав відео, де видно, як у районі Черемушок, місцевий мешканець, із власного авто посипав дорогу піском. Відео назбирало чимало реакцій, загалом гнівних. Ось лише декілька коментарів:
Роман Галушко: «Скільки можна мовчати! Пора таку владу на вила і за ґрати!»;
Наталія Беззуб: «Молодець простий мешканець Гадяча, а владі, яка сидить в теплому кабінеті і нічого не робить та ще й краде гроші – ганьба. Гірко на це дивитися»;

Ірина Кравченко: «Нічого дивного. Ми дорогу самі посипаємо. А комунальники ще й сваряться, як пісок беремо – то ж комунальна власність!»
Ростислав Ляшенко: «Комунальники їздять, просто опустивши ківш, але дороги не посипають, а потім аварії…»
Вікторія Маркова: «Траса Полтава-Гадяч не посипана, скло, а ми хочемо, щоб прибудинкова територія була посипана! Хто там у нас новий очільник на Полтавщині, якийсь Філіп призначений нещодавно, але як був бардак в області, так і є…»

Жителі громади повідомляли, що зовсім не бачили результату роботи комунальних служб. Чесно кажучи, ми теж цього не побачили. Через обледеніння шляхів дійшло до абсурду – місцеві, виходили кататись на ковзанах просто по дорогах, підписуючи власні відео у мережі, що «тільки так можна тепер пересуватися по місту».

Варто зазначити, що 8 січня, Агентство місцевих доріг повідомило, що відновив роботу GPS-моніторинг експлуатаційного утримання автошляхів і кожен житель області може самостійно відслідковувати в онлайн-режимі, де працює спецтехніка на дорогах місцевого значення.
Ми моніторили протягом кількох днів рух спецтранспорту, але, відверто кажучи, у Гадяцькій громаді він був не змінний – ніяких дій майже не відбувалося, техніка стояла. Можливо це банальна відсутність піщано-соляної суміші?

Тож вирішили запитати у директора КП «Комунсервіс» Андрія Москаленка, скільки ж суміші було придбано на початок зимового періоду, та яку суму на це витратили.
Посадовець повідомив, що станом на жовтень-листопад було заготовлено 550 тон піщано-соляної суміші, із них 100 тонн – залишок з минулого зимового сезону. Загальна сума, яку витратили на закупівлю матеріалу (піску та солі), складає близько 594 тисясі гривень. Зі слів Москаленка, комунальники добросовісно виконували свою роботу, тому на початок січня 2024-го, із запасу суміші залишилось лише 20 тон.

Оскільки питання про проблему непосипаних доріг у громаді ми повідомляємо щороку, мабуть, варто більше виділяти коштів на закупівлю піщано-соляної суміші, якщо її постійно не вистачає…
До прикладу, спеціалісти зазначають, що необхідна кількість цієї суміші може варіюватися від 200 г до 500 г на 1 мм льоду, в залежності від його товщини. Кількість самої солі, у перерахунку на одну обробку – становить приблизно 15-25 г на 1 м кв. Тобто, комунальникам варто лише провести певні розрахунки, враховуючи усі дороги та тротуари у громаді, щоб дізнатися, скільки ж потрібно закуповувати суміші, аби її вистачило на весь зимовий період.

Звісно, подібна проблема, тобто не посипані дороги, торкнулася й мешканців інших громад – Лютенської, Великобудищанської, Краснолуцької.
До прикладу, жителька Максимівки, Люда Оксьом, опублікувала 8 січня допис на своїй сторінці у Фейсбук:

«І знову владі начхати…Коли випав сніг з дощем і вже який день на дорозі ожеледиця, Максимівські вулиці залишаються не розчищеними від снігу і не посипані протиожеледною сумішшю. Після минуло мого допису, був посипаний лише місток між Максимівкою та Римарівкою (аж на третій день!). А далі що, не живуть люди? По такій дорозі не можливо пересуватися ні пішки, ні транспортом. Ще з осені між Максимівкою і містком утворилися величезна яма через усю дорогу, яку не має кому засипати. Коли ви, шановні, почнете дбати про жителів громади?».


Наша дописувачка в мережі Інстаграм Маргарита Федосова надіслала нам фото і відео з дорогами у Лютенці, додавши: «Дороги у нас ніхто і не думає посипати, ходити неможливо!».
А у Вельбівці, лише після численних скарг і звернень громадян до сільради та комунальної служби, дороги частково посипали сумішшю.

Оскільки через слизькі тротуари, ймовірно, були неодноразові випадки травмування людей, ми поцікавились щодо статистики звернень пацієнтів у директора КНП «Гадяцька МЦЛ» Олександра Шаповала і він надав таку інформацію:

«Від початку 2024 року, до медзакладу звернулися 97 осіб з травмами різного ступеня внаслідок ожеледиці, із них – 15 дітей».

А сьогодні, через ожеледицю майже на всій території України оголосили про I (жовтий) рівень небезпечності. Тож будьте обережні на дорогах, оскільки ситуація навряд змінилась за останні кілька тижнів.

Анжела Замотаєва

LIVE OFFLINE
track image
Loading...