Гадячани на першому форумі-ярмарку крафтярів у Полтаві

Поділитися новиною

Понад 30 виробників крафтової продукції, взяли участь у форумі-ярмарку «Крафтовий бізнес Полтавщини: єднання заради відновлення регіону», пише Укрінформ.

На заході свою продукцію представили й гадячани. Фермерське господарство «Добро-Крафт», що виготовляє унікальний сир, знаходиться у селі Малі Будища Гадяцької громади та тримає близько 100 кіз.

Окрім козиної ферми, не так давно ми завели корову джерсійської породи. Тому маємо ще сирочок мікс, де використовуємо два види молока – козяче і коров’яче. Сирочки в нас переважно зрілі: від пів року, року, півтора і більше, з великим терміном визрівання, – в цьому наша фішка. Від заходу очікуємо гарного настрою, спілкування, щоб нашу продукцію скуштували ті, хто її, можливо, не знає, щоби вона сподобалася. Наш сир тепер можна придбати через інстаграм або в Києві на маркеті «Всі свої», – розповіла управителька сімейної ферми «Добро-Крафт» Олена Товста.

Вона додала, що до повномасштабного вторгнення вони з чоловіком планували розширювати бізнес, але плани не здійснились.

У нас було до двохста кіз, навіть більше, а тепер ми повернулися приблизно до ста. Я залишилася сама, сини навчаються, чоловік на війні з першого дня. Мені допомагають жінки, що працюють на фермі, – говорить пані Олена, якій доводиться встигати як варити сир, так і опікуватися господарством.


Голова Гадяцької міської ради Володимир Нестеренко теж був на заході та розповів про допомогу ФГ «Добро-Крафт» й іншим виробникам крафтової продукції у Гадяцькій громаді.

Від міської ради фермерському господарству «Добро-Крафт» ми надали певні пільги та 20 гектарів землі, щоб вони вирощували і зернові, й сіно для ферми. До нас також звернулися підприємці, які хочуть вирощувати корів, – десь до ста голів, ми виділили їм 20 гектарів землі. Ще одному підприємцеві, який торгує крафтовою продукцією, надали місце в Гадячі, щоб він побудував магазин та реалізовував свій товар. Тобто стараємося допомагати в питаннях, які від нас залежать: щодо зменшення податку, надання земельних ділянок, – сказав Нестеренко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...