Рада ухвалила закон про ПДФО в цілому

Поділитися новиною

Верховна рада, 8 листопада, ухвалила у повторному другому читанні законопроєкт № 10037, який передбачає передачу військового ПДФО з місцевих бюджетів до державного.

Про це повідомили на сайті Міністерства фінансів України.

Під час представлення у ВРУ Міністр фінансів Сергій Марченко наголосив, що змінами до Бюджетного кодексу пропонується перенаправити ПДФО з військових, що сплачується з державного бюджету, на розвиток вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Як зазначив нардеп Ярослав Железняк, з 1 жовтня по 31 грудня 2023 року «військове ПДФО» спрямовується до державного бюджету в пропорції 50% на 50%: Держспецзвʼязку на дрони (13 млрд грн) і Міноборони на закупівлю артилерійських систем (13 млрд грн).

Ресурс від ПДФО з військових (96,3 млрд грн) у 2024 році буде спрямовано до спецфонду держбюджету на конкретні цілі:

  • 45% для виробництва та закупівлі спецтехніки і обладнання (безпілотники, морські дрони) – Адміністрації Держспецзв’язку (прогноз 43+ млрд грн);
  • 45% Мінстратегпрому для виконання програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, впровадження нових технологій та для виготовлення продукції оборонного призначення (прогноз 43+ млрд грн);
  • 10% Розпорядникам сектору безпеки і оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд грн).

Для компенсації можливих втрат доходів у наступному році передбачено спрямувати на місцевий рівень:

  • базову дотацію (21,1 млрд гривень);
  • додаткову дотацію (33,4 млрд гривень);
  • залишиться у розпорядженні органів місцевого самоврядування реверсна дотація (14,1 млрд гривень);
  • додатково буде перераховано в регіони 4% ПДФО (12,3 млрд гривень) для сталого проходження опалювального сезону.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...