Робота з бензопилою в екстремальних погодних умовах: зимовий і літній режими

Поділитися новиною

Бензопила — надійний і безвідмовний пристрій, що підходить для роботи практично в будь-яких умовах. Щоб уникнути ламання інструменту та убезпечити себе, потрібно враховувати низку важливих нюансів. Якщо ви вирішили купити бензопилу, пропонуємо детально розібрати основні моменти, пов’язані з використанням пристрою в холод і спеку.

Особливості роботи з бензопилою взимку

Зимова погода істотно впливає на характеристики двигуна і механізмів бензопили. Низькі температури призводять до утрудненого запуску і нестабільної роботи мотора через підвищену в’язкість масла. Дамо кілька рекомендацій:

  1. Для запобігання проблемам із запуском краще використовувати низькотемпературне або повністю синтетичне мастило, яке не густіє при морозах.
  2. Перед запуском краще провести розігрів свічки запалювання.
  3. Важливо правильно підготувати засоби захисту для роботи на морозі. Це мають бути теплі неслизькі рукавиці, зручне зимове взуття на неслизькій підошві, утеплений одяг, що закриває максимум поверхні тіла.

В інтернет-магазині Motoblok.biz представлений асортимент надійного обладнання та аксесуарів до них, а ціни на бензопили найвигідніші. Меню фільтрів дасть змогу в кілька кліків впорядкувати товари за характеристиками та брендами.

Робота з бензопилою влітку

Спекотні літні дні також становлять певні складнощі для експлуатації бензопили. Високі температури створюють всі умови для перегріву двигуна, не кажучи про термічну дестабілізацію паливної суміші.

Щоб уникнути ламання від перегріву, краще планувати пиляння на ранкові та вечірні години, коли температура повітря нижча. Намагайтеся робити перерви в роботі для охолодження двигуна, стежте за рівнем масла. Регулярно проводьте очищення і змащування всіх механізмів згідно з інструкцією.

Догляд за бензопилою в різних умовах

Для підтримання працездатності бензопили цілий рік важливе правильне і своєчасне обслуговування:

  1. Під час тривалого зберігання взимку рекомендується повністю злити паливо, щоб уникнути його загустіння і засмічення паливних каналів, форсунок карбюратора.
  2. Влітку зберігати бензопилу краще в сухому затіненому місці, щоб виключити вплив прямих сонячних променів і перегрів.
  3. Регулярне профілактичне обслуговування, заміна фільтрів і витратних матеріалів допоможе максимально продовжити термін служби вашого інструменту.

Перед початком роботи після довгого зберігання обов’язково проведіть повне регламентне ТО із заміною всіх експлуатаційних рідин.

Вибір якісного обладнання від відомих виробників, використання рекомендованих витратних матеріалів також відіграють важливу роль для безперебійної роботи бензопили в будь-яких умовах. Підібрати все необхідне для ефективної роботи можна на Мотоблок.біз. В інтернет-магазині передбачена можливість оплатити товар готівкою при отриманні та банківською картою.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...