Можливості, особливості та переваги зварювальних лазерних апаратів

Поділитися новиною

На відповідному ринку представлено безліч моделей такого обладнання, як лазерні зварювальні апарати. Типовими сферами його застосування фахівці називають поєднання різнорідних металів, зварювання тонких матеріалів, виробництво медичних виробів. Результатом роботи апарату є з’єднання максимально міцне та довговічне.

Функціонують апарати в такий спосіб: спочатку виконується попереднє нагрівання, а далі промінь лазера використовують для непрямого чи прямого зварювання матеріалів.

Серед типів матеріалів, які можна зварювати за допомогою представлених апаратів:

  • мідь;
  • алюміній;
  • нержавіюча та м’яка сталь.

Застосовують лазерні зварювальні апарати для роботи з термопластами, магнітними сплавами, керамікою, склом. Словом, дана технологія роботи на апараті, що представляється, універсальна.

Кожен зварювальний лазерний агрегат призначений під певні завдання, тому при покупці обладнання важливо переконатися, що для роботи вибрано відповідний варіант. Придбати якісне обладнання пропонують у спеціалізованій компанії «ТИСК».

Особливості роботи апарата

Сьогодні діяльність з лазерного зварювання та різання набуває все більшої популярності. На виробництвах різного типу такі установки стають все більш затребуваними.

Зварювання за допомогою апарата, що представляється, можливе на глибину до трьох міліметрів. Швидкість роботи – до десяти метрів за хвилину, тому апарати будуть незамінними у великосерійному виробництві.

Виконується зварювання у всіх просторових положеннях без застосування спеціальних прийомів, тому робота йде невимушено та легко.

Варіанти зварювання за допомогою зварювального апарата

Лазерне зварювання може бути:

  • безперервним;
  • імпульсним.

Наприклад, залежно від особливостей ситуації суцільні шви можна виконувати в обох режимах. А за допомогою імпульсного зварювання виконують точкові з’єднання.

Переваги використання лазерного зварювання

Зварювальні роботи із задіянням апарату нескладно автоматизувати, тоді обладнання може працювати цілодобово. До переваг агрегату також відносять те, що для роботи з ним пред’являється набагато менші вимоги до кваліфікації працівника.

Одним із головних плюсів подібного зварювання називають високу точність. Це особливо цінно в тих галузях промисловості, де професіонали мають справу з дрібними деталями (наприклад, мікросхемами).

LIVE OFFLINE
track image
Loading...