Автомийка на районі — безпрограшний варіант бізнесу

Поділитися новиною

Автомийка — варіант бізнесу, що здається простим, максимально зрозумілим. Збільшення на дорогах кількості автомобілів вимагає нових місць обслуговування машин з комфортом, сервісом, рівнем за доступною ціною без черг. Попередньо складіть детальний план справи, продумайте етапи втілення, проаналізуйте ситуація з конкурентами у вибраному районі. Моніторинг цін, ретельна підготовка першому етапі роботи дасть стабільність, дохід надалі.

Наскільки актуально?

Кількість машин стрімко збільшується, у кожній сім’ї по 1-2 машини за рідкісними винятками, авто вимагає обслуговування, догляду, куди і включено регулярне відвідування миття. Поки вводите в Elslots промокод бездепозитний бонус за хвилину легко знайти 1-2 пропозиції в районі миття. при цьому бізнес відрізняється:

  1. Висока ліквідність. Вкладення потрібні на етапі закупівлі обладнання. Якщо необхідно, його легко продати, повернути капітал/
  2. Висока рентабельність (30-50%). Вона перевищує показники багатьох суміжних галузей. Бізнес не вимагає високих витрат на закупівлю розхідників, дає стабільний дохід.
  3. Перспективою розширення. Відкриття успішної справи з налагодженими внутрішніми процесами дозволяє масштабувати у межах міста, регіону.

Складаючи бізнес-план, враховуйте сезонність роботи підприємства. Додайте до переліку послуг пропозиції, актуальні цілий рік. Це дозволить збереже прибутковість на бажаному рівні.

Оцінка конкурентів

Конкуренція серед автомийок у регіонах різниться. Основними конкурентами у зайнятій ніші виступають:

  • мережеві підприємства — шляхом кількості відкритих точок вони знижують ціну, тримають рівень сервісу;
  • миття при АЗС, послуга зручна, клієнт може бути спонтанним;
  • ручні миття – процедура швидка, дешева;
  • мобільні мийки;
  • миття, розташовані в автосервісах, актуальні, коли клієнт хоче отримати машину в ідеальному стані після ремонту, миття ставить фінальну точку.

Головні конкуренти на ринку — мережеві підприємства. Вони мають репутацію, стандарти роботи, постійні клієнти. Перше, що протиставляє новачок під час відкриття — низька ціна, високий сервіс обслуговування. За відсутності у місті мережі робота йде швидше. Основне завдання у момент відкриття — вибір правильного місця з високим транспортним трафіком.

Надавані послуги

Приїжджаючи на миття, клієнт отримує миття кузова (мийка килимів може бути включена у вартість автоматично). У переліку додаткових послуг зустрічається:

  1. Генеральне прибирання салону (чистка чохлів, килимків, скла).
  2. Миття двигуна.
  3. Хімчистка салону. Проводиться спеціальним обладнанням, призначеними засобами (додаткова вартість витрат при відкритті).
  4. Чищення дисків.
  5. Ополіскування кузова (поверхневе миття. Актуальне в суху погоду).

Додатково можна заплатити за підкачування шин, заливання незамерзайки в холодну пору року. Підсумковий чек дозволяє підтримувати роботу миття, отримуючи стабільний дохід.

Відкриття нової справи з великою кількістю конкурентів у ніші потребує грамотного підходу. Проаналізуйте пропозиції в сегменті, продумайте, що можна запропонувати на противагу клієнту. Працюйте над сервісом: дослухайтеся до побажань клієнтів. Це забезпечить стабільну, прибуткову роботу підприємства.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...