Google повертається до емодзі та запускає нові функції

Поділитися новиною

Починаючи з 2008 року, Google Gmail була однією з перших платформ, що використовувала емодзі, проте в останні роки підтримка сервісу припинилась, через що багато смайликів не відображались або ж робили це неточно. У вересні Google вже анонсував власну “кухню смайликів”, а окрім цього от-от запустить можливість відповідати смайлами на листи.

Emoji Kitchen

Emoji Kitchen – це новий сервіс від Google, який дозволяє користувачу власноруч комбінувати між собою два смайлики, отримуючи новий. Функція має розважальний характер та вже доступна для використання через пошукову систему Google. Фактично компанія розширила доступ до цієї функції, адже раніше користувачі Android вже мали змогу поекспериментувати з нею за допомогою клавіатури Gboard. В останні роки використання емодзі стало настільки популярним, що з’явилися тематичні набори, а також справжні рейтинги за їх популярністю, так само як створюється рейтинг казино з усіма їх особливостями.

Так, наприклад, за даними сайту emojiall, який вважається світовим емодзі-словником, найпопулярнішим смайликом станом на вересень 2023 року є перебинтоване серце, за ним смайлик, який віддає честь. Причому ще нещодавно перші позиції посідали емодзі, що символізували сміх. Щодо місця їх використання, то вважається, що найчастіше емодзі застосовуються в Instagram. Відтепер же Google дозволяє комбінувати смайлики власноруч, а також дозволяє їх завантажити та відправити у месенджері.

Відзначимо творчий підхід до “кухні” – інколи поєднання виходять досить оригінальними. Наприклад, якщо взяти емодзі лисички та поєднати її з емодзі пінгвіна, то у результаті користувач отримає смайлик лисички у вишуканому костюмі. А якщо ж поєднати веселку та тюльпан, то на виході вийде букет із різнокольорових квітів.

Емодзі з’являться і в Gmail

Google вирішив серйозно оживити традицію використання емодзі, тож наразі розробляє ще одну додаткову функцію, що дасть можливість відповідати смайликами на електронні листи у Gmail. Така опція викликана збільшенням швидкості обміну повідомленнями у світі, адже електронна пошта значно програє у цьому аспекті сучасним месенджерам.

Поки що функція знаходиться лише на стадії розробки та офіційно не підтверджена в Google, проте про її появу свідчать відповідні строки коду у додатку для iOs, що були знайдені уважними користувачами. Подробиць небагато, але деякі припущення вже є:

  • Емодзі не можна буде використовувати у зашифрованих листах;
  • Буде встановлення обмеження на їх використання;
  • Функція буде доступна лише у мобільній версії додатка.

У самій компанії Google прогнозів поки що не дають, проте радять слідкувати за новинами.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...