Нова нейромережа здатна перекладати відео, зберігаючи голос

Поділитися новиною

Днями інтернет захопило нове технологічне досягнення штучного інтелекту – нейромережа під назвою HeyGen здатна перекласти будь-яке відео в інтернеті на іншу мову, але при цьому зберегти голос та навіть міміку автора. Мережею вже активно ширяться переозвучені інтернет-меми, а нова “іграшка” водночас і захоплює і лякає.

Новий етап розвитку штучного інтелекту

За останній рік вивчення штучного інтелекту сягнуло небувалих масштабів. Його починають застосовувати у виробництві, медицині та у більш дрібних напрямках, що породжує навіть побоювання за існування деяких професій. Його використання допомагає оптимізувати та пришвидшити роботу, а універсальність застосування досі не розкрила весь його потенціал. Застосування знайшлося навіть для сегмента азартних ігор – штучний інтелект допомагає покращити персональні рекомендації та глибше проаналізувати аудиторію, тож інтеграція його у пм казино чи будь-який іншу ігровий клуб виглядає логічною та неминучою.

Поки ж користувачі інтернету знайомляться із нейромережею HeyGen, вільний доступ до якої було відкрито на сайті. Передбачено і безкоштовний період використання, але в цілому функція вимагає платної підписки. У якості ознайомлення із функціями сервіс пропонує обробити відео від 30 секунд до 1 хвилини, переклавши його поки що на 8 мов. Зазначається, що надалі HeyGen буде вдосконалюватися та збільшувати кількість інструментів персоналізації.

Український інтернет-простір вже наповнюють знамениті відеомеми, перекладені англійською, та окремі уривки з кінофільмів. Окрім розваг розробники HeyGen роблять ставку на співпрацю з різними сферами діяльності, починаючи від освіти та закінчуючи кіно. 

HeyGen – іграшка чи зброя?

Звичайно ж, сервіс вже активно використовується у створенні діпфейків, що створює безліч неправдивої інформації та фейків в інтернеті. Це особливо небезпечно у цифрову епоху новин, швидкість подання та засвоєння яких збільшується чи не щодня. Окрім суто перекладу HeyGen дозволяє “вкласти у вуста” будь-який текст, а технологія відтворення міміки та голосу (нехай і не бездоганна) зробить решту.

Самі ж розробники наголошують на тому, що їх інструмент варто використовувати лише для створення “правильних” відеороликів, які можуть бути використані з маркетинговою або освітньою метою. Перспективним інструментом HeyGen стає для блогерів – лише у декілька кліків можна значно розширити свою аудиторію.

А от професія перекладача знову під загрозою! Схоже, що штучний інтелект в майбутньому дійсно зможе стати ще доступнішим та ефективнішим у використанні. Вже сьогодні називають цілу низку професій, які може замінити ШІ:

  • Журналіст;
  • Диктор;
  • Коректор;
  • Копірайтер;
  • Вчитель та багато інших.

Зрештою на даному етапі штучний інтелект все ще потребує вдосконалення та самотужки навряд чи здатен становити серйозну загрозу для професіоналів своєї справи.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...