6 вересня – все про цей день

Поділитися новиною

Сьогодні, 6 вересня, День адміністратора Центру надання адміністративних послуг в Україні. Віряни вшановують пам’ять архангела Михаїла. До Нового року залишилося 116 днів.

6 вересня 2023 року — середа. 560-й день війни в Україні.

Яке сьогодні, 6 вересня, церковне свято

6 вересня в церковному календарі – день пам’яті архангела Михаїла або Михайлове чудо. В церковній традиції архангела Михаїла шанують як очільника святого ангелівського війська, яке стоїть на сторожі Божого закону. Його також називають захисником душ покійників, тому що він переніс душі Авраама та Діви Марії після смерті. Вважається, що Михаїл охороняє ворота до раю.

До архангела Михаїла віряни звертаються з молитвою для зцілення від різних недуг. Пов’язано це з тим, що його шанують як переможця злих духів.

Що не можна робити цього дня

  • Заборонено лихословити, лаятися та сваритися.
  • Не можна фізично працювати, краще цей день присвятити молитвам.
  • Не дозволено давати чи брати гроші в борг, можна зіткнутися з фінансовими проблемами.

Народні прикмети і традиції на 6 вересня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: тепла погода — на тривалу осінь;
  • на деревах вранці видно іній — чекайте на сніжну зиму;
  • листя з осики падає “обличчям” догори — зима буде холодною, а якщо на виворітний бік — теплою;
  • ввечері хмари синього кольору — скоро зміниться погода;
  • вранці туман — чекайте на потепління.
6 вересня листя з осики падає

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 6 вересня

Які сьогодні іменини: Арсеній, Георгій, Петро.

Талісманом людини, народженої 6 вересня, є смарагд. Цей дорогоцінний камінь був відомий ще за часів Стародавнього Єгипту. В давнину смарагд використовували для очищення води та ідентифікації отрути. Вважалося, що ця коштовність може знімати стрес та лікувати депресію.

Який сьогодні день в Україні і світі

6 вересня в Україні святкують День адміністратора Центру надання адміністративних послуг. Професійне свято було створене Кабінетом міністрів України 2021 року. Воно присвячене вшануванню працівників, які допомагають забезпечити якісне і ефективне надання адміністративних послуг бізнесу та громадянам. Завдяки Центрам надання адміністративних послуш (ЦНАП) значно спростився доступ до державних послуг.

Також 6 вересня День боротьби з прокрастинацією. З точки зору психології люди навіть тисячі років тому були схожі на нас і мали такі ж незначні недоліки, наприклад, часто відкладали на потім здійснення важливих, але неприємних дій. Існує навіть теорія, що прокрастинація виникла разом з поділом праці, коли невиконання певної роботи вже не означало для людини швидких згубних наслідків. Однак у давнину прокрастинація не вважалася чимось поганим. Наприклад в Староданьому Єгипті її називали “очікуванням відповідного часу”. Першим відомим закликом проти прокрастинації став вірш “Робота й дні” давньогрецького поета Гесіода. Люди часто вважають, що вони відкладають важливі справи через лінь, але причина значно глибша і пов’язана з когнітивними механізмами. Це проблема регуляції емоцій, які виникають через різні причини — невпевненість, тривога, нудьга, розчарування. Сприяють прокрастинації і певні риси характеру. І одна з них — перфекціонізм.

А ще 6 вересня святкують Глобальний день пошуку талантів. Свято завжди припадає на першу середу вересня. Пошук талантів іншими словами — це процес відбирання кваліфікованих спеціалістів в різних галузях. До таких працівників заносять рекрутерів, менеджерів з найму, фахівців відділів управління персоналу тощо.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...