Кабмін погодив кандидатуру нового начальника Полтавської ОВА

Поділитися новиною

Уряд погодив призначення нового начальника Полтавської обласної військової адміністрації – Філіпа Проніна.

Про це стало відомо з рішення Уряду на засіданні 5 вересня, як зазначив у своєму Telegram-каналі постійний представник уряду у Верховній раді Тарас Мельничук. Указ про призначення має підписати Президент.

Донедавна Філіп Пронін був заступником керівника Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Що відомо про Філіпа Проніна

41-річний Філіп Пронін здобув диплом магістра з міжнародної економіки Київського економічного університету та бакалавра з правознавства Фінансово-правового коледжу.

З 2005 по 2008 рік він працював у Департаменті аналітичної роботи Державного комітету фінансового моніторингу. У 2008-2010 роках був старшим консультантом відділу незалежних фінансових розслідувань ТзОВ «КПМГ-Україна». У 2010-2011 працював у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення фінансового моніторингу Управління аналізу ризиків та типологічних досліджень комітету фінмоніторингу.

У 2012 – 2017 – заступник директора департаменту – начальник управління аналізу ризиків та типологічних досліджень. У 2017 – 2020 був начальником Управління виявлення та розшуку активів центрального апарату Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів  

З 2020 року – заступник голови агентства.

А що буде з Луніним у зв’язку з призначенням нового начальника Полтавської ОВА?

Нагадаємо, на момент початку повномасштабного вторгнення Лунін був першим заступником і виконуючим обов’язки голови ОДА, а начальником воєнної адміністрації став автоматично.

Тобто, він повернеться на посаду першого заступника голови ОДА/начальника ОВА. Як довго протримається на цій посаді – невідомо. Адже заступників пропонує на погодження і затвердження новий керівник ОДВА.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...