Гадяцький лісгосп отримає понад 350 га самозаліснених земель

Поділитися новиною

Про це повідомили на сторінці Слобожанського лісового офісу у соцмережі.

Дозвіл на розробку проєктів землеустрою щодо виділення земельних ділянок із земель запасу надала Зіньківська громада на Полтавщині під час чергової сесії міської ради.

Це шістнадцять ділянок загальною площею 352,1 га, які будуть передані філії “Гадяцьке лісове господарство” для збереження насаджень та досягнення оптимальної лісистості в області.

80% цих ділянок складають соснові насадження, а тому потребують посиленого догляду від пожеж. Ці ліси природним шляхом виникли на закинутих полях колишніх колгоспів за межами населених пунктів. Тривалий час вони фактично були беззахисні, за ними не було жодного контролю та догляду.

Після розроблення проєкту землеустрою та передачі у користування лісового господарства на території цих лісів, відповідно до географічних та природних умов, будуть визначені категорії захисності, запроєктовані відповідні лісогосподарські заходи для покращення та належного виконання ними захисних, рекреаційно-оздоровчих, природоохоронних та експлуатаційних функцій.

Протягом 2021-2023 року лісові господарства області вже отримали 890,4 га самозаліснених земель. Найбільше дозволів на розробку проєктів землеустрою на ці ділянки надано Полтавській та Кременчуцькій філіям.

ДП “Ліси України”

Фото ілюстративне.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...