У «Гадячтеплоенерго» з п’яти котелень жодна не має генератора

Поділитися новиною

Енергетичну інфраструктуру України готують до ефективної роботи взимку, але не виключають можливих екстрених ситуацій. Через це комунальна галузь Полтавщини має бути з генераторами, яких наразі не вистачає.

Про ризики відключень світла та проблеми з генераторами повідомив директор Департаменту будівництва, містобудування та архітектури Полтавської ОВА Едуард Рева 21 серпня, пише Зміст.

Комунальники мають забезпечити генераторами свої підприємства до початку опалювального сезону. Упродовж 2022-23 років для них закупили й передали з-за кордону 180 генераторів.

Та наразі, у «Гадячтеплоенерго» з п’яти котелень жодна не має генератора й очікує на отримання одного від партнерів.

До прикладу, теплосервіс у Миргороді забезпечний генераторами на 37%, а «Полтаватеплоенерго» на 26%. Через велику кількість теплопунктів та котелень полтавському КП потрібні ще 120 генераторів значної потужності. У Горішніх Плавнях комунальники забезпечені альтернативним живленням на  38%, а в Кременчуці на 35%. При цьому «Лубнитеплоенерго» на 100% забезпечили свої котельні на випадок відключень світла.

За словами Едуарда Реви, тривають пошуки нових генераторів й закупівлі альтернативних джерел, але зважаючи на потужності теплової галузі варто зробити все, щоб відключень від електромережі не трапилося.

Нагадаємо, у липні минулого року, з бюджету Гадяцької громади були виділені кошти в сумі 663 тисячі гривень для придбання нового дизельного генератора на станцію ІІ підйому води.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...