Гадяцькому ВУЖКГ рекомендують відновити роботу станції знезараження питної води на центральному водозаборі

Поділитися новиною

Про це поінформував Гадяцький ВП ДУ «Полтавський ОЦ КПХ МОЗ»

З джерел централізованого питного водопостачання (водорозподільча мережа) в м. Гадяч досліджено 5 проб питної води на відповідність вимог ДСанПіН 2.2.4.-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною» та ДСанПіН «Показники безпечності та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуацій іншого характеру» затверджені наказом МОЗ №683 від 22.04.22 р..

Відхилень за санітарно – хімічними та мікробіологічними показниками не виявлено.

Виробничий щомісячний лабораторний контроль якості та безпечності питної води згідно затвердженого плану графіка на 2023 р. протягом останніх чотирьох місяців Гадяцьким ВУЖКГ не проводився.

Керуючись законом України «Про забезпечення санітарно та епідемічного благополуччя населення» №4004-ХІІ від 24 лютого 1994 року, з метою недопущення ускладнення санепідситуації рекомендовано керівнику Гадяцького ВУЖКГ:

  • Забезпечити проведення щомісячного виробничого контролю якості та безпечності питної води з віодорозподільчої мережі та водозабірних споруд згідно узгодженого плану – графіка на 2023р.
  • Відновити роботу станції знезараження питної води (хлораторна) на центральному водозаборі в м. Гадяч вул. Підлісна, 55.

Також, згідно моніторингу з 14 по 20 серпня відібрано та лабораторно досліджено 3 проб води відкритих водойм (р. Псел – 2 проби, р. Грунь – 1 проба).

Патогенних мікроорганізмів, у воді не виявлено.
«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...