Що таке криптовалюта та її основні принципи

Поділитися новиною

Для того щоб покращити свій прибуток, сьогодні багато людей вирішують купити криптовалюту. Добре заробляти у цій сфері зможуть ті, хто спершу розбереться, що це та як працює. Крипта – це цифрова валюта, побудована на базі технології блокчейна, за допомогою якої можна проводити однорангові транзакції. Щоб зрозуміти, чим забезпечена криптовалюта, необхідно звернути увагу на її яскраві приклади з найвищим показником ринкової капіталізації: BTC, ETH, USDT та ін. Довіра до цифрових монет формується на підставі співвідношення попиту та пропозиції.

Управління криптоактивами здійснюється через криптогаманці або криптовалютні біржі. Можна часто зустріти думку, що крипта зберігається на гаманцях. Але насправді криптовалюта – це активи, які завжди перебувають на блокчейні.

Як працює криптовалюта: простими словами про головне

Блокчейн є цифровою книгою або реєстром для децентралізованого зберігання даних про транзакції з криптою. Блокчейн складається з інформаційних блоків, пов’язаних між собою. У цьому ланцюжку блоків інформація дублюється та розподіляється по мережі комп’ютерних систем. Після заповнення одного блоку з’являється новий, і такий процес – безперервний. Особливості використання криптовалюти полягають у тому, що кожен блок зашифрований криптографічним методом, тому неможливо змінити чи видалити історію блокчейну. Це є гарантією безпеки.

Блокчейни можуть бути різних видів, наприклад, загальнодоступними, де кожен користувач може ознайомитися з будь-якою транзакцією. До такого типу належить Біткоін. Але існують також анонімні блокчейни на кшталт Монеро. Це варіант для тих, хто зацікавлений у анонімних операціях.

Навіщо потрібна криптовалюта: особливості та переваги

  • Децентралізація.

Така структура унеможливлює наявність центрального органу управління. Завдяки цьому досягається автономія та вдається уникнути маніпуляцій чи контролю з боку однієї організації.

  • Прозорість та незмінність.

Розбираючись, як працює криптовалюта, враховуйте, що блокчейн зберігає записи про всі транзакції в прозорому реєстрі, захищеному від злому. Після того як транзакція з’явилася в блокчейні, її не можна відкоригувати або видалити. Але її перегляд доступний кожному.

  • Програмування.

Серед переваг криптовалюти слід розглядати також програмованість, яка відноситься до криптомонет, як ETH, наприклад. Як результат – можна впроваджувати смарт-контракти, створювати децентралізовані програми та інші інновації на базі блокчейнів.

  • Доступ, де б ви не знаходилися.

Використовуючи криптобіржі, наприклад, WhiteBIT або Binance, ви можете легко переводити крипту в різні куточки світу за рахунок міжнародних транзакцій та грошових переказів.

  • Обмежена пропозиція.

У низці проектів заздалегідь оголошується, скільки планується у сумі випустити монет. Дефляційний ефект дозволяє розраховувати на популярність криптовалюти у майбутньому, оскільки дефіцит провокує попит. Зрозуміти, чим криптовалюта відрізняється від звичайних грошей, можна з того, що фіат – це інфляційна валюта. За рахунок обмеженої пропозиції крипти відбувається кращий контроль інфляції, оскільки загальна кількість монет відома заздалегідь.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...