Як зберегти білосніжну посмішку

Поділитися новиною

Від людини, яка посміхається, інколи неможливо відвести погляду. Причиною такої посмішки є не тільки щирість, але й білосніжні зуби.

Запорукою здорових зубів є правильний догляд. Через недостатнє піклування про ротову порожнину ясна стають слабкими, вразливими до інфекцій, а зубна емаль пошкоджується через бактерії та кислоти.

Як правильно користуватися щіткою з пастою та які процедури сприяють здоров’ю зубів і ясен — читайте далі.

Як правильно чистити зуби

Робити це з використанням зубної щітки та пасти потрібно двічі на день — зранку після пробудження або сніданку та ввечері перед сном. Кожна процедура має тривати дві-три хвилини.

Тримаючи зубну щітку під кутом 45 градусів, потрібно очищати:

  • жувальну зону — рухами вперед-назад;
  • бічну — вимітальними й круговими рухами.

Спочатку чиститься верхня щелепа, після чого — нижня. Увагу потрібно приділяти кожному зубу, не забуваючи про обробку внутрішньої поверхні.

Якщо ви почистили зуби до сніданку, після потрібно прополоскати ротову порожнину для відчуття свіжості. Для цього використовується чиста вода або з додаванням ополіскувача, соди.

Вечірнє чищення зубів проводиться після останнього приймання будь-якої їжі, чаювання. Після процедури можна вживати виключно воду.

Як доглядати за яснами правильно

Здоров’я зубів напряму залежить від здоров’я ясен. Щоб вони були міцними, потрібно проводити гігієнічні процедури, робити масаж. Зміцнити чутливі ясна допоможе насичений сольовий розчин. Регулярне полоскання знімає дискомфортні відчуття, зміцнює емаль.

Під час чищення зубів за допомогою щітки потрібно очищати й внутрішній бік щік, ясна, язик. Для цього деякі щітки оснащені з тильного боку спеціальним скребком для догляду за м’якими тканинами.

Якою має бути зубна щітка

Більшості пацієнтів стоматологи рекомендують використовувати вироби середньої жорсткості. М’які — варіант для дітей та людей із чутливими зубами. Жорсткі — можуть бути рекомендовані лікарем у разі великого скупчення нальоту.

Змінювати щітку потрібно кожні два-три місяці. Можна користуватися класичною моделлю або купити електричну зубну щітку. Вони ефективно справляються із зубним нальотом, забезпечують профілактику захворювань зубів та ясен.

Яка зубна паста краща

З цим питанням слід звернутися до стоматолога. Він визначить проблему та порадить оптимальний варіант у конкретному випадку. Адже виробники пропонують пасти з фтором, кальцієм, лікувальними травами. Кожна з них націлена на запобігання певним захворюванням зубів або ясен, здатна освіжити подих, відбілити зуби.

Що ще може знадобитися для догляду за зубами

Чистити зуби протягом дня після перекусів виходить не в усіх. У таких випадках на допомогу приходить зубочистка або зубна нитка. Крім видалення шматочків їжі з міжзубного простору, остання додатково здатна освіжити дихання, сприяти знищенню бактерій та укріпленню зубної тканини.

Більш ретельному догляду за ротовою порожниною в домашніх умовах також сприяє іригатор. В ємність можна залити звичайну воду або розвести в ній ополіскувач, який зменшить чутливість ясен і зубів, призупинить каріозні процеси, надасть подиху свіжості.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...