Яке вино вибрати до шашлику

Поділитися новиною

Чому вино добре поєднується з шашликом

Шашлик і вино, особливо червоне, часті супутники на Кавказі, де розуміються на гарному застіллі. Димний, пікантний смак м’яса цікаво розкривається серед сміливих нот червоного вина. Гармонія смаку цього поєднання досягається завдяки балансу вмісту танінів у червоному вині та багатому, яскравому смаку м’яса. Таніни та насиченість м’яса на мангалі — це поєднання, створене для гурманів. Адже танини червоного вина врівноважують жирний, маслянистий, пікантний смак страви. І навпаки, насичений смак шашлику згладжує «сухість» вина з високим вмістом танінів, надаючи йому гладкішої та шовковистішої текстури. У такому поєднанні смаки розкриваються на краще.

Свинина

Шашлик зі свинини – найпопулярніший варіант м’яса на мангалі в Україні. Ароматні шматочки із соковитою серединкою, покриті золотистою скоринкою, найкраще поєднуються зі склянкою охолодженого білого вина з гостро-солодким смаком тропічних фруктів, таких як витриманий американський Pinot Grigio. Якщо ви подаєте шашлик із солодким соусом, краще купити вино, яке розбавить солодкість — спробуйте Carmenere, червоне вино на основі чорної вишні з легким відтінком спецій.

Ніжна баранина

Шашлик із баранини вибирають гурмани. М’ясо ягняти, мариноване у соусі з розмарином, стане гастрономічним шедевром, який оцінять ваші гості. Доповніть меню вином із соковитим, ягідним смаком та середнім рівнем кислотності, щоб злегка приглушити жирність баранини. Ви не помилитеся, вибравши Merlot або Cabernet Sauvignon.

Телятина

До шашлику з телятини добре підходить повнотіле червоне вино з насиченими фруктовими та гострими перцевими нотами — таке як Cabernet Sauvignon. Його структуровані таніни допомагають збалансувати жирний виражений смак м’яса. Також сомельє радять вибирати вино до телятини з урахуванням того, яку частину туші ви будете готувати. Загалом вино до яловичини слід обирати за принципом «Пісне м’ясо, легені вина. Більш жирне і багате м’ясо, яскравіші вина».

Курячі крильця або гомілки

При виборі алкогольного доповнення до м’яса птиці також враховують, яка частина тушки буде засмажена на вугіллі. Залежно від цього вибір може бути між білим, рожевим та червоним винами. Біле Chardonnay зазвичай подають до смажених крилець. До гомілок подайте легкі червоні вина з Франції чи Іспанії. Їх асортимент представлений в магазині Маудау. Курка — легке м’ясо з нейтральним смаком, тому сміливо експериментуйте з напівсолодкими німецькими винами сорту Riesling.

Вино проти пива

Пиво здається багатьом українцям природним вибором, коли заплановано пікнік на природі. Змініть традиції, і ви відкриєте для себе нове задоволення. Адже вино, правильно обране до м’яса на вугіллі, посилить складний смак страви, допоможе йому максимально розкритися. Це ідеальна пара.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...