Вітаміни для жінок після 40: важлива підтримка для здоров’я та відмінного самопочуття

Поділитися новиною

Старіння неминуче, та організм після 40 років потребує особливої підтримки, щоб залишатися у формі та боротися з віковими змінами.

Жінки в цей непростий період нерідко стикаються із різними порушеннями самопочуття та здоров’я. Їх часто турбує зниження лібідо, уповільнення обміну речовин, підвищена крихкість кісток. І ситуацію може посилити біль у суглобах, нові зморшки на обличчі та постійні перепади настрою.

Правильний вибір вітамінів, мінералів та інших поживних речовин допомагає покращити самопочуття та підтримати організм.

Серед найважливіших Вітамінів для жінок після 40:

  • Вітамін В12. Вкрай важливий для підтримки нормального функціонування крові та головного мозку. З віком його засвоєння знижується у зв’язку зі зміною кислотного складу шлункового соку, тому лікарі рекомендують приймати його додатково.
  • Інші вітаміни групи В. Всі ці речовини є вкрай важливими для збереження нормального психоемоційного стану. Також вони підтримують здоров’я нервової системи та функціонал головного мозку. Достатнє вживання вітамінів групи В – запорука когнітивного здоров’я та нормального метаболізму.
  • Вітамін D. Забезпечує адекватне засвоєння та розподіл кальцію, що є запорукою міцності кісток. Без достатньої кількості вітаміну D не вдасться уникнути остеопорозу. Також дефіцит цього нутрієнта збільшує ймовірність розвитку цукрового діабету, захворювань серцево-судинної системи, онкології та інших проблем зі здоров’ям. І не варто забувати, що вітамін D просто незамінний для відмінного самопочуття та гарного настрою.
  • Вітамін С. Цей нутрієнт необхідний для повноцінного засвоєння поживних речовин з їжі, його достатнє надходження дуже важливе для нормальної абсорбції заліза та міді. Також вітамін С сприяє здоровому синтезу колагену, вироблення якого з віком суттєво знижується, що супроводжується появою сухості та заломів на шкірі. До того ж цей нутрієнт підтримує здоров’я кісток та сполучної тканини, бореться з проблемою фотостаріння та зменшує випадіння волосся.
  • Омега-3 кислоти. Ці речовини дуже важливі для організму у різному віці. Для жінок після 40 вони особливо цінні, оскільки допомагають компенсувати негативні наслідки старіння, знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та запобігати погіршенню когнітивних функцій. До того ж такі корисні речовини підтримують здоров’я та молодість шкіри, допомагають уникнути інсульту.
  • Магній. У віці після 40 років цей корисний мінерал підтримує адекватний кров’яний тиск та забезпечує здоров’я нервової системи. Його вживання також допомагає адекватному засвоєнню кальцію, збереженню функціональності м’язів. А дефіцит магнію в раціоні суттєво збільшує ризик розвитку цукрового діабету, запалень та серцевих захворювань.

Дізнатися, які ще нутрієнти допоможуть зберегти здоров’я після 40 років, можна в статті на сайті biovit.ua.

Багато людей впевнені, що отримати перераховані вище поживні речовини можна з харчових продуктів. Але насправді повністю задовольнити всі потреби організму тільки з однієї дієти практично неможливо.

Тому більшість вчених сходиться на думці, що найкращим джерелом вітамінів та мінералів у віці після 40 років будуть спеціальні добавки.

Сучасні БАДи відповідають найвищим стандартам якості. Вони добре засвоюються та надійно втамовують всі потреби організму. Водночас такі засоби відрізняються природним складом і збалансованістю всіх активних компонентів, тому користь від їх прийому не забариться.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...